Nyheter

Nytt om giftfri förskola

Äntligen kom augusti med lite sol och värme, för att ladda oss alla med extra energi inför höstens spännande utmaningar! Ekocentrum fortsätter hålla kurser i Giftfri förskola – för er som vill förkovra er och lära er mer om hur ni håller er förskola SUND och FRISK genom att undvika skadliga ämnen. Ett arbete som gynnar våra älskade barn och framtida generationer! Men också oss alla, här och nu. Tillsammans gör vi skillnad!

Många är med på tåget!

I februari i år släppte Naturskyddsföreningen sin först rapport om tillståndet på landets förskolor. En rapport baserad på enkätundersökningar gjorda hösten 2014. I rapporten står att ”Minst 1/3 av landets kommuner har påbörjat ett arbete i linje med Naturskyddsföreningens Operation Giftfri Förskola. Detta innebär i praktiken att drygt 57 % av landets alla kommunala förskolor kommer att kunna gynnas.” Idag, den sista augusti 2015, bör andelen vara ännu högre. Vi på Ekocentrum har fått indikationer att många är i startgroparna.

Nyheter

Initiativ tas på olika fronter för att underlätta arbetet. Konkurrensverket har, på uppdrag av regeringen, tagit fram ett kravpaket som hjälper Sveriges kommuner att i sin upphandling ställa krav för minskad förekomst av miljö- och hälsofarliga ämnen i förskolan. I juni släpptes dessutom ett utbildningsmaterial riktat till förskolepedagoger och inköpare.  Läs mer här!

Varför kurs på Ekocentrum?

Genom att gå en kurs hos oss får ni på ett inspirerande sätt grunden för att komma igång med arbetet. Vi stöttar er i de möjligheter och svårigheter som arbetet medför. Vi presenterar den senaste forskningen och de verktyg som finns att tillgå. I workshops får ni bl.a. lära er hur ni gör egna bedömningar genom känna, titta och lukta. Vi beaktar frågor som: Hur väcker vi föräldrars engagemang samt hur kommunicerar vi risker? Utställningen för ett hållbart samhälle är en naturlig del i kursen och ger AHA-upplevelser att ta med in i verksamheten.

Datum för öppna kurstillfällen hösten 2015:

Öppen grundkurs 15 september

Öppen grundkurs 27 oktober

Ytterligare möjligheter

Det går bra att boka ett eget kurstillfälle. För mer information, klicka här! Vi arrangerar även APT-anpassade kurser på 2,5 timma samt storföreläsningar. Ring gärna Maria Elggren för mer information, nr. 031-705 07 44 eller maila: maria.elggren@ekocentrum.se

Sunda och friska hälsningar från oss på Ekocentrum

Skicka förfrågan

Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 - 705 07 40.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Taggat , , ,