Nyheter

Nu söker vi fler hållbara innovationer!

En hållbar innovation gör världen bättre! Och ger framtidshopp åt en massa människor. Det kan röra sig om energilösningar, vattenvård, innovativt ljus, matframtagning, sociala företagsmodeller, IT, teknik/applikationer, textila lösningar, medicin med mera, med mera! Det är alltså ingen snäv gräns för vilken inriktning innovationen ska ha. Och nu är vi på jakt efter sådana här goda exempel.

150701_innovationVåren 2014 valde Ekocentrum ut 20 exempel på innovationer från Västra Götalandsregionen som gör världen lite bättre – Innovationer för det goda livet. Samma sak gjordes 2015. Och nu är det dags igen! Detta möjliggörs genom Västra Götalandsregionen, som gett oss i uppdrag att fortsätta visa hållbara innovationer.

Är du själv hållbar innovatör i regionen, eller känner du någon som platsar? Kontakta helen.sylvan@ekocentrum.se nu, eller på telefon 031-7050748. Du kan även kontakta oss via formuläret här nedan.

  • Hör av dig före den 14 december 2016!

Kontakta oss

Som utvald innovation blir man uppmärksammad hos oss

Vi erbjuder 20 hållbara innovationer från Västra Götalandsregionen att visa sin lösning i Ekocentrums utställning med goda exempel och lösningar. Vi använder utställningen som pedagogisk arena i våra utbildningar, och visar den för olika grupper av besökare. Senaste året har vi har flera besök av kinesiska grupper som visat stort intresse för regionala – och hållbara – innovationer. Denna trend kommer sannolikt hålla i sig nästa år också.

Som grädde på moset får man som “utvald” innovatör delta i vår invigning av den nya utställningen, planerad att gå av stapeln i slutet av februari 2017.

 

Innovationerna första omgången hittar du här! Eller här!

Innovationerna andra omgången (nuvarande utställning) hittar du här!

VGR_run_png_proj_medfinans_transp

 

 

Taggat , , ,