Nyheter

Nu flyttar vi!

Ekocentrum har sedan vi flyttade in till stan 2002/2003 huserat i de ekorenoverade lokalerna på Aschebergsgatan 44. Platsen har varit uppskattad, inte minst för den närhet som funnits till Chalmers och Göteborgs universitets kunskapscentra.

160315Huset_Vasa1_sol_folkNu vill vi dock ta steget längre. Ekocentrums har en vision att inspirera och stödja människor, organisationer och samhället i steget från tanke till handling. Helt i linje med att FN utlyst detta årtionde till ”Decade of action”.

I denna vision är nuvarande lokaler inte lika ändamålsenliga längre. Så nu flyttar vi!

Redan i sommar går flyttlasset – från akademin på Chalmers Campus – till innovations-och nyföretagsklustret Yesbox i Gamlestaden. Här hamnar vi mitt i smeten bland dom som redan arbetar med hållbarhetsfrågor ur olika perspektiv, såsom Drivhuset, Coompanion, Nyföretagarcentrum, CSR i Västsverige, Venture Cup m.fl. Här hoppas vi på många synergieffekter! Liksom med grannar såsom Värt food lab, Easy Living vintagemöbler och inredning. Och med tågstationen som invigs i sommar, bara ett stopp från Centralstationen.

Mitt i detta sprudlande näringscentrum kommer vi att bygga upp utställningen – säkert i lite ny form – och ordna möten och kurser som tidigare, men nu oftare i delade lokaler. Sharing economy på riktigt!

Lite fakta om vår kommande placering
Ny adress blir Gamlestadens Fabriker, Gamlestadsvägen 4, 415 04 Göteborg
Det är en gammal K-märkt byggnad som nu ska renoveras, och där kommer vi ha ett restaurangtorg som granne. Vi kommer att finnas mitt emot Yesbox konferens- och mötesplats, där vi kan nyttja rum i storlekar från ett par personer till 150 personer. I vår egen lokal kommer vi ha möjlighet att ta in grupper för visning liksom vi har i nuvarande utställning.

Välkommen på vår fortsatta resa – och ha en riktigt fin om än annorlunda sommar!

Varma hälsningar från oss på Ekocentrum

Taggat , , ,