Skapa förändring och engagemang...

Att konstatera att vi har stora miljöproblem är inte svårt. Att sätta upp miljömål kräver mer arbete, men den stora utmaningen är att gå från ord till handling.

Den här dagen tar vi upp ingredienserna för att just lyckas få med alla på rätt spår. Martina Persson delar med sig av sina erfarenheter och ni får en rad nya tankar och verktyg för att just röra era verksamheter mot mer hållbara verksamheter.

Under kursen får du inspiration och råd kring hur du kan engagera dina medarbetare i hållbarhetsarbetet. Du får hjälp att skapa förändring! Förmiddagen består av en föreläsning och en avslutande workshop där du lär dig om fyra centrala pusselbitar för att skapa förändring.

171121_Skapa-förändring-bild-händerUnder kursen får du inspiration och råd kring hur du kan engagera dina medarbetare i hållbarhetsarbetet. Du får alltså verktyg att skapa förändring! Förmiddagen består av en föreläsning och en avslutande workshop där du lär dig om tre aspekter av beteendeförändring. Du får exempel på hur dessa aspekter konkret kan genomföras, och du lär dig ett verktyg för att formulera en plan för förändring baserat på en viss målgrupp och ett specifikt syfte.

Ur innehållet:

  • Grunder i förändring för hållbar utveckling
  • Tre aspekter av beteendeförändring: Veta – vilja – kunna
  • Vikten av systematik – vad ska göras, av vem, när, hur.
  • Exempel på hur beteendeförändring kan främjas i praktiken
  • Workshop: Formulera en förändringsplan baserat på ett mål för din verksamhet

Martina_PerssonMartina har kört engagerande miljöutbildningar i över 15 år för såväl stora multinationella företag som enskilda firmor. Efter att arbetat på Ekocentrum som föreläsare blev hon miljöstrateg på Västra Götalandsregionens serviceförvaltning. Hon lyckades skapa ett miljöledningssystem och gå från medelmåttiga till gröna miljöresultat. Extra stolt är hon över att alla VGR:s kök idag är KRAV-certifierade och hjälpmedelscentralerna är ISO certifierade och fordonsflottan rör sig mot fossiloberoende.

Idag kör Martina miljöföreläsningar i egen regi samt arbetar deltid på en kommun med det interna miljöarbetet.

Kostnad: 17.000 kr för hel grupp om upp till 20 personer, exkl moms. Ekologisk fika, intyg och dokumentation ingår.

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44 i Göteborg. Hållplats Kapellplatsen. För vägbeskrivning och karta klicka här!

Skicka förfrågan

Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 - 705 07 40.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Share Button