Klimatet och det fossila – att agera och kompensera

Klimatkompensation, klimatneutralitet och klimatpositiv är heta begrepp inom klimatarbetet. Debatten är på och det finns ett ifrågasättande om att kompensera är en väg att gå. Vad innebär det att kompensera och hur gör man? Finns det bra och dålig kompensation?

 

190423_klimat_utsläpp

Den största delen av all klimathotet är användning av fossil energi i form av olja, kol och gas för att transportera, producera, värma och skapa elektricitet runt om i hela världen. Att agera och kompensera är en kombination som accelererar omställningen.

Kursen går igenom hur man hittar sitt klimatavtryck och vad som går att göra i form av krav vid inköp och handlingar i den egna verksamheten och hur man kan kompensera och bli klimatneutral eller klimatpositiv.

181207_HM_klimatpositiv

hakan_nordinFöreläsare är Håkan Nordin, med stor erfarenhet av hållbarhetsarbete i olika verksamheter. Senast jobbade han på H&M med deras klimatarbete och särskilt med att göra den egna verksamheten klimatpositiv. Läs mer om The Green Dream of the IT Team här! Håkan har återkommande varit föreläsare på Ekocentrum och är mycket uppskattad då han gör det intressant och lätt att förstå vad och hur man kan agera hållbart. Han har även jobbat inom Greenpeace och varit miljökonsult för ett stort antal privata och offentliga verksamheter såsom Stockholms läns landsting och Stena Metall. Håkan har skrivit boken Grön IT och har under föreläst i ämnet på Ekocentrum under många år.

Omfattning: 3 timmar

Investering och anmälan

Pris: Hel grupp från er verksamhet, upp till 30 personer: 29.000 kr + moms. Priset inkluderar fika och dokumentation.

Öppna kurstillfällen: 2.900 kr + moms per person. I priset ingår fika och dokumentation. Se vårt kalendarium under events!

Välkommen att kontakta Helen Sylvan på Ekocentrum, tel 0703-556892 eller maila till helen.sylvan@ekocentrum.se.

Share Button