Grundkurs i Giftfri förskola

Flertalet förskolor och kommuner arbetar med att fasa ut skadliga kemikalier i barnens förskolemiljö. Vill ni också vara en av dessa, men vet inte hur ni kommer igång? Då kan denna kurs vara rätt för er.

servis_förskola_kvHär lär ni er mer om kemikaliers påverkan på hälsa och miljö samt vilka gifter som kan finnas i er förskola. I kursen ingår en workshop då ni får prova på att bedöma och sortera bland saker som är vanligt förekommande i förskolor. Syftet med kursen är att ge kunskap och inspiration för att ni på ett engagerat och glädjefullt sätt ska kunna anta utmaningen att minska mängden skadliga kemikalier på er förskola.

servis_förskola_kvInnehåll
♣  Bakgrund till arbetet för en giftfri förskola
♣  Goda exempel från de som har gått före
♣  Verktyg och vägledning i praktiken
♣  Workshop: Känna, se och lukta
♣  Att kommunicera risker. Hur får vi med föräldrarna?
♣  Vandrande föreläsning i utställningen för ett hållbart samhälle. Visar goda exempel att inspireras av.

dockor_förskola_kvUtvärderingar av kursdeltagare från Mölndals Stad:

Om kursen i sin helhet: ”Det var lättsamt, roligt eftersom jag själv blev delaktig i utbildningen. Vi fick chansen och “surra” i grupper osv. Det hade varit tråkigt om utbildaren bara hade stått och rabblat som en föreläsning. Men hon var tydlig, rolig och ödmjuk.”

Om kursledaren: ”Superbra! Snabb och konkret i sina svar, väldigt intressant att lyssna på… Och med detta ämne ännu intressantare!”

Om kursens workshop: ”Mycket givande! En liten stund för reflektion över hur allt var och hur det kunde kännas… och vad som var korrekt och inte… Himla spännande grejer det här…”

Övrig information

lena richardMålgrupp: Förskolechefer, förskolepersonal, miljösamordnare, miljöansvariga ž miljöombud samt övriga intresserade.

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44 i Göteborg eller på plats hos er.

Utbildningsansvarig: Lena Richard, uppskattad utbildare på Ekocentrum sedan 1997.

Kostnad: 17.000 kr exkl. moms för hel grupp om upp till 20 personer. Ekologisk fika, intyg och dokumentation ingår. Vill ni boka enstaka platser? Gå till vårt kalendarium och titta efter Giftfri förskola öppen grundkurs – där kan ni anmäla enstaka plats (kostnad 1.900 kr per person).

Om avbokning sker senare än 14 dagar före utbildning debiteras 50% av avgiften.Om avbokning sker senare än 2 dagar före utbildning debiteras 100% av avgiften.

För frågor använd formuläret nere till höger eller kontakta oss på info@ekocentrum.se, 031-705 07 40.

 

 

 

 

 

 

Share Button