Mat för en hållbar utveckling...

Det vi äter påverkar också klimatet. Men vilka är de bakomliggande orsakerna och effekterna i samhället av vår matproduktion?

Här blir energianvändning i jordbruket, ekologiska fotavtryck och transporter viktiga nyckelbegrepp. Utbildningen syftar till att ge förbättrade kunskaper kring matens miljö- och klimatpåverkan. Vi kopplar även in frågan om vår egen hälsa och ger tips på hur vi kan äta smartare.

  • Vad betyder de olika miljömärkningarna?
  • Är det alltid bättre att köpa KRAV, eller ska jag välja närproducerat?
  • Hur säsongsanpassar man maten?
  • Kan maten vi äter vara bra för miljön, hälsosam, god och samtidigt billig?

Utbildningen genomförs delvis i form av vandrande föreläsning i Ekocentrums stora miljöutställning.

Antal: Grupp om max 20 deltagare
Omfattning: Tre eller fyra timmar
Plats: Ekocentrum i Göteborg eller annan plats/ort
Investering: Tre timmar: 14 000 kr exkl. moms.
Fyra timmar: 17 000 kr exkl. moms.
Fika, intyg och dokumentation ingår.
Vid utbildning utanför Göteborg tillkommer reseomkostnader.

pdf-fil: Mat för hållbar utveckling

Skicka förfrågan

Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 - 705 07 40.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Share Button