Flertalet förskolor och kommuner har påbörjat arbetet att fasa ut skadliga kemikalier i barnens förskolemiljö. Vill ni också vara en av dessa, men vet inte hur ni kommer igång?Då kan denna utbildning vara rätt för er.

Giftfri förskola

I kursen lär ni er mer om kemikaliers påverkan på hälsa och miljö samt vilka gifter som kan finnas i er förskola. För att göra kursen så konkret och praktisk som möjligt får ni prova på att sortera bort produkter som är vanligt förekommande. Ett spännande moment är att ni gemensamt får skapa en vision – din förskola 2020 – för vägledning och inspiration i arbetet.
Syfte
Att ge er den kunskap och inspiration som krävs för att ni på ett engagerat, glädjefullt och framgångsrikt sätt ska kunna anta uppgiften och utmaningen att minska mängden skadliga kemikalier på er förskola.

Målgrupp: Förskolechefer, förskolepersonal, miljösamordnare, miljöansvariga, miljöombud samt övriga intresserade

Datum: Väljer ni själva och kursen kan anpassas efter er verksamhet och gruppens förkunskaper.

Plats: Ekocentrum i Göteborg eller annan plats/ort.

Utbildningstid: 3,5 timma

Investering: 18.000 kr exkl. moms för grupp om max 25 personer (gäller dagtid). Fika, intyg och dokumentation ingår. Vill ni ha utbildning hos er eller för en större grupp, kontakta oss för prisuppgift. Vid utbildning utanför Göteborg tillkommer reseomkostnader.

Är du nyfiken att veta mer? Kontakta gärna Maria Elggren. maria.elggren@ekocentrum.se 031-705 07 40

Mer information (pdf): Grundkurs i giftfri förskola Vt 2015

Skicka förfrågan

Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 - 705 07 40.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Share Button