Nyheter

Maraton i nudging avgjort

Hållbarhet. Studenter. Kreativitet. Samarbete. Tvärvetenskap. Verkligt case. Psykologi. Beteendeekonomi. Forskning. Grupparbete. Utmaning. Där har vi ingredienserna i nordens första Nudgeathon som genomfördes på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet den 19 maj.

150528_maraton-i-nudging_GMVArrangemanget lockade 21 studenter från lärosäten i Göteborg, Stockholm och Köpenhamn med bakgrund inom ämnen som nationalekonomi, psykologi, medicin och elteknik. En av deltagarna var William Schotte, som studerar Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram (Smil) på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet:
– Nudging är ett spännande och uppfriskande ämne med en mer realistisk syn på hur människan fungerar och vad som påverkar vårt beteende jämfört med äldre ekononomiska teorier. De teoretiska inslagen på Nudgeathon stod bland andra psykologen Knut Ivar Karevold för, forskare och verksam vid den norska organisationen GreeNudge. Han förklarade vad nudging är och gav konkreta exempel på hur nudging kan användas för att skapa mer hållbart beteende.

Läs mer…

Källa: Göteborgs Miljövetenskapliga Centrum

Taggat , , , , , ,