Nyheter

Mamas Retro utsett till Europas bästa sociala företag

Secondhandbutikerna Mamas Retro i Göteborg är Europas bästa sociala företag. Det tycker i alla fall den europeiska organisationen REVES som belönat Mamas Retro med sitt finaste pris, Excellence award.

150615_MamasRetro_socialt_företagande– Vi är sprickfärdiga av glädje, säger Randi Myhre, projektledare på Mamas Retro i Gårdsten.

Fick finaste priset i tuff konkurrens
I fredags i förra veckan var Randi Myhre och Johanna Friberg, handledare i butiken på Tredje Långgatan, i Bryssel för att närvara vid galan för REVES Excellence Award 2015. Dit hade Mamas Retro nominerats av Göteborgs Stad, men hade tuff konkurrens av 37 andra initiativ från elva länder i Europa.

Fick sju minuter på sig
Randi och Johanna hade ingen aning om hur de låg till. De hade bara sju minuter på sig att presentera Mamas Retro. Och när de hörde den ena efter den andra presentationen från organisationer i hela Europa, trodde de inte att de hade en chans.

Det fanns inte på kartan att vi skulle vinna. Vi blev totalt överraskade, det var väldigt, väldigt roligt! Och nu vill vi dela den glädjen med alla våra kollegor, säger Randi Myhre.

Priset består av den stora äran och ett fint diplom.

– Det är så roligt att få sätta Göteborg och sociala företags betydelse på kartan i Europa!

Läs vidare…

Källa och foto: Vårt Göteborg

Taggat , , , ,