Nyheter

LRF och ICA samarbetar för den svenska maten

För att göra fördelarna med svensk mat tydligare och möta kundernas efterfrågan inleder nu ICA och LRF ett samarbete. Målet är att med gemensamma krafter bredda utbudet av svenska varor i butik, öka försäljningen av svensk mat och bidra till den svenska landsbygdens utveckling och tillväxt.

140414_LRF_ICA_matVi märker ett växande intresse för svenskt jordbruk och svensk mat hos allmänheten. Tillsammans med ICA kan vi hjälpa konsumenterna att hitta den svenska maten. LRFs viktigaste mål är att fler konsumenter ska välja mer svensk mat och vi samarbetar med alla aktörer som delar vårt mål. Arbetet tillsammans med ICA skapar nya möjligheter, säger Helena Jonsson, ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.

Som ett led i samarbetet kommer ICA och LRF att skapa forum där handlare och bönder kan mötas och utbyta erfarenheter. Med i arbetet ligger även uppgiften att öka kunskapen och inspirationen hos kunderna liksom att öka utbudet av svenska varor. Flera av ICAs kommande produktlanseringar kommer därför att ha det svenska ursprunget i fokus.

Läs mer…

Taggat , ,