Är ni en av de förskolor som gärna vill komma igång och fasa ut skadliga ämnen i er förskola, men inte har den kunskap som behövs eller tid att genomföra det själva? Då kommer vi gärna till er för att starta upp arbetet.

 I uppdraget ingår

bild - giftfri förskola 2.0 ny♣  Konsult på plats för att genomföra inventering av inne och ute miljö (ca 1 timme per avdelning)

♣  Personlig rapportering (ca 30 minuter)

♣  Skriftlig rapportering (ca 1 timme)

Detta sker vid ett besök

Ansvarig tar emot den konsult som ska genomföra inventeringen och visar vilken/vilka avdelningar som ska inventeras. Konsulten genomför inventeringen och därefter träffas ni för ca 30 minuter muntlig genomgång.

Under inventeringen märks varor med röda och gula klistermärken. Röda bör bytas ut omgående. Gula kan prioriteras lägre. Omärkta varor är OK. Den skriftliga rapporten i PowerPoint format skickas till er senast en vecka efter genomfört uppdrag. Här ingår information om vad som bör fasas ut och viss information om vad som kan fasas in istället.

Kostnader

En avdelning inkl. utemiljön kostar 3.500 kr ex moms + eventuell restid och resekostnad. Ytterligare avdelningar kostar 2.000 kr ex moms per avdelning.

Restid: á 350 kr ex moms.

Resekostnad: Kostnaden utgår för resor utanför Göteborgs Stad, för biljett tur och retur.

Uppdraget utförs av

Maria Johnson, som är ansluten till Ekocentrum med stor kunnighet inom giftfria miljöer. Maria håller också kurser och seminarier i Giftfri förskola. Arbetet utförs på dagtid. På kvällstid utgår kvällsersättning.

Information till kommunala förskolor i Göteborgs Stad

För förskolor i Göteborgs Stad går det bra att kontakta er Utvecklingsledare miljö för att ansöka om finansiering från Miljömålsmiljonen för att täcka upp till 75% av inventeringskostnaden.

För frågor eller bokning

Vänligen kontakta oss på 031-705 07 40, info@ekocentrum.se