Nyheter

Hur står det till med hållbarhet för ekonomistudenter?

Den typ av ekonomisk tillväxt som gjort att den globala uppvärmningen ökar, haven fiskas ut och arter dör på löpande band, måste förändras hävdar miljörörelsen liksom många oroade forskare.

140314_Karin_Bratt_HandelsEkonomstudenten Karin Bratt (bilden) på Handelshögskolan i Stockholm tycker synd om sina kursare som inte fått samma hållbarhetskunskap som hon skaffat utanför skolan.

Ekonomerna är en viktig nyckelgrupp som snabbt skulle kunna hitta nya hållbara lösningar. Men vad är det för kunskap de som idag går på ekonomiutbildningarna i Sverige får med sig om miljöproblemen? Vi besökte Handelshögskolan i Stockholm där framtidens toppekonomer och VDar stöps.

Susanne Sweet är docent vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon har nyligen gått igenom hur mycket grön undervisning studenterna får, eftersom det krävs om skolan ska hamna bra till i internationella rankingar av ekonomutbildningar. Hon känner igen att studenterna inte tycker att de lärt sig särskilt mycket om hur miljöfrågor påverkar företagsekonomin.

På Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har man beslutat att inga elever längre ska kunna gå ut skolan utan att få grundläggande kunskaper i miljö- och hållbarhetsfrågor. Man ordnar bland annat temadagar då man bjuder in tex naturvetenskapliga experter på området och vidareutbildar av skolans egna lärare.

Källa: SR Klotet

Taggat , ,