Nyheter

Här finns KRAV-märkt jordgubbar

KRAV-märkta jordgubbar är verkliga superbär. Väljer du ekologiska jordgubbar minskar du risken att få i dig rester av kemiska bekämpningsmedel. En rapport från Livsmedelsverket, SLV, visar kemikalierester i 84 procent av stickproven på jordgubbar som odlas med kemiska bekämpningsmedel.

150615_jordgubbar-hander1010x367150615_jordgubbar-hander1010x367I Sverige finns det drygt 20 KRAV-certifierade jordgubbsodlingar, varav 19 presenteras i KRAVs årliga jordgubbslista, där det även finns en översikt som visar vilka butiker som säljer jordgubbarna.

KRAVs jordgubbslista är unik och med den vill vi berätta om de KRAV-märkta bönderna som väljer naturliga sätt att tackla ogräs och skadeinsekter istället för att använda kemiska bekämpningsmedel, säger Katarina Wolf, Marknadschef på KRAV.

Går du ut i vårt jordgubbsland när allt är moget så luktar det bara jordgubbar och inget annat. Det är inget vidare att stoppa i sig en massa bekämpningsmedel om man inte behöver. Vi vill inte heller att de som jobbar här ska bli utsatta för något hälsovådligt, säger Mikael Jonasson som odlar jordgubbar på Härjeåsjöns lantgård vid Sveg i Härjedalen.

Läs mer på KRAVs hemsida om jordgubbar…

Taggat , , , , ,