Nyheter

Här är pristagarna i Green Innovation Contest 2015

DyCon Optimizer, EnergyHub och 200Mdin3 är de miljöinnovationer med högst affärs- och miljöpotential i årets tävling av Green Innovation Contest. Tävlingen som leds av Innovatum syftar till att fler innovatörer ska lyckas med att utveckla sin produkt eller tjänst för att nå marknaden och därigenom stärka en hållbar tillväxt och bidra till svensk konkurrenskraft.

151204_GreenInnovationContestGreen Innovation Contest handlar om innovationer med tyngd på smarta lösningar som förbättrar vårt samhälle samtidigt som det kan skapa nya företag och skapa tillväxt, säger Peter Zienau VD på Innovatum.

Drygt 50 innovatörer från norr till söder i Sverige har deltagit i årets upplaga av Green Innovation Contest. Det var i samband med invigningen av Sotenäs Symbioscenter* den 4 december som tävlingens pristagare presenterades av Innovatums VD Peter Zienau tillsammans med Karin Stenlund, affärs- och miljöstrateg på Fyrbodals kommunalförbund.

Vi har med omsorg valt denna plats för vår prisutdelning där man kommer att lösa samhällets utmaningar på ett nytt spännande sätt genom samverkan. Innovationer som handlar om hållbarhet ligger väldigt nära Innovatums styrkeområden, det är glädjande att kunna få offentliggöra årets pristagare inom Green Innovation Contest, säger Peter Zienau.

– Vi är mitt inne i ett grönt paradigmskifte, det vittnar inte minst de globala politiska skeendena om. Men för att de stora orden ska bli verklighet krävs att kommuner, företag och akademi arbetar konkret och lokalt för att gynna nya, smarta, gröna sätt att arbeta. Och för det krävs i sin tur människor som med intelligens och idéer kommer på vad det där nya, smarta, gröna är för något. Personer som dagens pristagare. Det är människor som dessa som skapar en framtid att våga tro på, säger Karin Stenlund.

Läs mer om Green Innovation Contest…

Ekocentrum och Innovatum samverkar på olika sätt inom innovationsområdet.

* Sotenäs Symbioscenter är en av de 20 regionala innovationer Ekocentrum valt att visa i temarummet ”Innovationer för det goda livet” som invigdes i tisdags. Läs mer om projektet här…

Taggat , ,