Nyheter

Hållbarhet och föryngring inom lantbruket i Sverige och Europa

Young Farming-konferensen som förra veckan hölls i Skövde  var en tillställning med många deltagare från hela Europa. Berit Stridh skriver om tisdagen – med tema hållbart lantbruk – här:

LRF_kongressAndra diskussioner handlade om hur liten del av människors inkomst i Sverige som går till mat och om hur stort matsvinnet är. Livsmedelsproduktionen behöver öka med 70 procent för att i framtiden kunna försörja världens befolkning. Samtidigt förfars 30-40 procent av allt som produceras i världen på vägen från producent till konsument enligt Louise Ungerth, konsumentföreningen Stockholm. ”En avocado som slängs innebär att vi slänger 200 liter vatten” påpekade Ungerth. Enligt Ungerth har modiga politiker och företagare det största ansvaret för utvecklingen. Konsumenterna i Sverige kan bidra genom att välja svenskt, äta mindre kött och slänga mindre. ”För 30 år sedan var bönder miljöbovar, idag har ni hög trovärdighet hos konsumenterna” tillade hon. Läs hela artikeln här:  http://www.lrf.se/Medlem/Regioner/VastraGotaland/Nyheter-Vastra-Gotaland/Hallbarhet-och-foryngring-i-Sverige-och-Europa/ Källa: LRF

Taggat , ,