Nyheter

Hållbar stadsutveckling får egen karta

Stockholms byggnader och miljöer är fulla av innovativa lösningar som inte alltid syns från utsidan. Det kan vara allt från smarta system för ventilation eller belysning, till cykelparkeringar och stadsodling och som på olika sätt bidrar till hållbar stadsutveckling. Nu samlas exempel på innovativa lösningar på Hållbara kartan som premiärvisas på Sweden Green Building Conference 2015.

150930_Sthlm-stadskarta-3dHållbara kartan är en internetbaserad 3D-karta där objekt med hållbar profil presenteras med text och bild på ett enkelt och inspirerande sätt.

Redan nu finns runt 30 objekt med goda exempel från byggherrar, staden och fastighetsförvaltare på hur byggnader och platser kan byggas och byggas om för att bli mer hållbara. Men det finns potential att kartan kan växa till ett hundratal projekt.

Med kartan vill vi inspirera bygg- och fastighetsbranschen att satsa på hållbarhet och innovation. Kartan gör det även enkelt för boende i Stockholm, liksom för alla med intresse för stadsutveckling i Sverige och internationellt, att upptäcka Stockholms hållbara byggnader och miljöer. Det mesta kan ju inte ses från gatan, säger Anna-Karin Stoltz Ehn, enhetschef Norra Djurgårdsstaden Innovation i en kommentar.

Källa: Miljö Online/Stockholm Stad

Taggat , , , ,