Nyheter

GreenhackGBG tipsar om våra föreläsningar

HITTA INSPIRATIONEN PÅ EKOCENTRUMS FÖRELÄSNINGAR

Hur kan regionen bli mindre med tåg? Och vad betyder tiden för hållbarheten? Vill du få mer kunskap och inspiration i hållbarhetsfrågor? Då är Ekocentrums onsdagsföreläsningar något för dig.

150415_GreenhackGbg_logoI kväll (skrivet den 4/2) handlar det om hur järnvägen behöver utvecklas för att korta restiden till max 1,5 timme till och från alla platser i Västra Götaland, nästa onsdag ställer Jörgen Larsson frågor om hur vår tidsanvändning påverkar välbefinnandet och klimatbelastningen och vad som skulle hända om människor fick välja hur mycket de skulle arbeta. Jörgen Larsson har grundat såväl EkoEko Konsult som Tidsverkstan och är nu doktor i sociologi och forskar på institutionen för Energi och Miljö vid Fysisk Resursteori på Chalmers, samt är huvudförfattare till Mistrarapporten ”Klimatomställning Göteborg 2.0 – tekniska möjligheter och livsstilsförändringar”. Sedan följer en onsdag med hållbara innovationer.

Föreläsningarna är gratis, först till kvarn gäller för att få en plats och vårens program hittar du på ekocentrum.se. Notera redan nu den 15 april – då är vi från GreenhackGBG där!

Kommer du ihåg bloggen om tävlingen ”Pitcha din hållbara idé” som Almi Väst arrangerade på Ekocentrum förra veckan? Du har vinnarna i bilden ovan. CSolar i mitten bestående av Sam Manaberi, Christian Genne ​och Andreas Lehner tog hem förstaplatsen för sitt projekt Crowdfunding plattform för solenergiprojekt med positiv social inverkan.

Juryns motivering: En strålande idé som positivt påverkar såväl den egna plånboken som det goda samvetet. Den förbättrar hälsa och miljö för människor i regioner med begränsad energitillgång.

Resten av pristagarna och de nominerade hittar kan du läsa om på ekocentrum.se.

/av Peter, projektledare, den 4/2 2105 på GreenhackGBG

Taggat , ,