Nyheter

Grand Hôtel KRAV-certifierar sina restauranger

Grand Hôtel i Stockholm satsar på hållbar mat och KRAV-certifierar sina restauranger.

Grand Hotel– Vi har under många år arbetat med ekologisk mat. Nu vill vi tydligare visa detta för våra gäster, säger Maria Maruska, Källarmästare på Grand Hôtel.

Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken.

Restaurangerna inom Grand Hôtel har idag ett KRAV-märke, vilket innebär att 25 procent av råvarorna ska vara KRAV-godkända.

– För oss är kvalitet centralt. Vi hanterar stora volymer och tillgången till produkter av yppersta kvalitet är viktig. Vi ökar långsamt andelen ekologisk mat vilket vi kommer att fortsätta med, säger Maria Maruska och säger att:

– 30 procent av våra viner är ekologiska eller biodynamiska och andelen ökar hela tiden.

Taggat ,