Nyheter

Giftfri förskola – nu i olika former

Hösten 2013 kom Naturskyddsföreningens rapport om Operation giftfri förskola. Rapporten visade att de hade hittat en mängd skadliga ämnen i förskolor runt om i landet. 129 förskoleavdelningar och 40 kommuner inventerades under lupp.

Sedan dess har det tagits en mängd initiativ både på förskolor med också i kommuner och i andra organisationer för att fler förskolor skall uppmärksamma riskerna och påbörja utfasning av olämpliga varor.

Giftfri förskolaI augusti 2014 bjöd Ekocentrum in till ett seminarium i Giftfri förskola tillsammans med Naturskyddsföreningen och Kemikalieinspektionen. Göteborgs Stads miljöförvaltning var på plats och berättade om deras nyligen antagna Kemikalieplan med fokus på Giftfri förskola.

Sedan januari 2015 erbjuder Ekocentrum grundkurser i Giftfri förskola för att ge den kunskap och inspiration som krävs för att komma igång med arbetet. Kursen har visat sig få ett positivt utfall ute i förskolorna som har deltagit.  Så här säger en av våra kursdeltagare från en förskola i Lerum:

En mycket inspirerande föreläsning där vi fick teori, praktiskt arbete och möjligheter att fråga och diskutera. Lena var så kunnig och inspirerade oss alla, diskussionerna har gått varma efter den här kvällen. En mycket bra start på ett väldigt viktigt arbete för oss som arbetar med små barn. Sällan som all personal blir så inspirerad efter en föreläsning som denna.” Christina Bech, förskolechef på Montessorivillorna i Lerum.

Vi ser ett fortsatt behov av kunskap och inspiration i ämnet och utökar vårt utbud! Välj mellan:

·         Eget kurstillfälle på Ekocentrum eller på plats hos er

·         Öppet kurstillfälle på Ekocentrum, se höstens datum nedan.

·         APT-anpassat kurstillfälle hos er – ca 2,5 timma.

·         Storföreläsning för personal och föräldrar

Öppna kurstillfällen hösten 2015

·         15 september kl. 13.00 – 16.30

·         27 oktober kl. 13.00 – 16.30

Priser

·         Öppet kurstillfälle 1.500 kr ex moms per person

·         Eget kurstillfälle 13.000 kr ex moms för max 25 personer

I priset ingår intyg, ekologisk fika och dokumentation. För prisuppgift gällande storföreläsning och APT-anpassad kurs, vänligen kontakta Annika Andersson.

Du är välkommen att kontakta Annika med frågor om kursupplägg och liknande. Annika.andersson@ekocentrum.se eller tel 031-7050741.

Skicka gärna en förfrågan om kurs här:

Skicka förfrågan

Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 - 705 07 40.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Taggat , , , ,