Nyheter

Friska KRAV-märkta kycklingar

– Den KRAV-märkta kycklingen är rund och fin och i bra kondition, säger Lars Sernert och lyfter särskilt fram att levern och andra inre organ är ovanligt friska.

130902_kyckling_bosarp_toppLars Sernert äger Varmlösa fjäderfäslakteri som slaktar såväl konventionell som KRAV-märkt kyckling. KRAV-märkta kycklingar är av samma ras som konventionella och växer fort om man ger dem mycket protein. I KRAV-märkt produktion låter man kycklingarna växa långsammare och leva längre. De slaktas först efter 70 dagar och blir därför större. Den långsamma tillväxten har väckt frågor om de får för lite foder, men så är det inte. – Det är ett bekymmer att raserna inte är avlade för vår produktion, men vi har fått det att fungera bra, säger kycklinguppfödaren Johanna Rasmusson som tillsammans med sin man Mårten tog över Bosarps gård för ett och ett halvt år sedan. Läs mer…

Källa: KRAV

Taggat , ,