Nyheter

Från batterier till – fiskar! Refind utvecklar sin sorteringslösning

Ett av innovationsexemplen i vårt temarum med regionala innovatörer är Refind. De har tagit fram en sorteringslösning för batterier, mobiltelefoner mm som bygger på artificiell intelligens. Nu kommer de med nyheten att de även kommer att bidra till hållbart fiske! Tillsammans med The Nature Conservancy presenterar de nu FISH FACE!

160118_Refind_FishfaceAnsiktsigenkänning för fisk

The Nature Conservancy:s Indoneska fiskeriprogram använder Refind Technologies lösning för att identifiera fisk. Projektet kallas Fishface och det slutliga målet är att bygga denna teknik i en smartphone-app som kan användas på fiskebåtar i hela regionen och så småningom sättas in över hela världen. Genom att använda prisvänlig programvara för  bildigenkänning som upptäcker arter från foton, kommer mycket snabbare och mer exakt sortering av fisk vara möjlig vid bearbetningsanläggningen, eller redan när den landas på båten.

 

Fishface-tekniken erbjuder ett prisvärt sätt att bedöma fiskbestånd. Systemet tillhandahåller de grundläggande uppgifter som behövs för att bedöma och förvalta fisket – en näring som kämpar runt om i världen.

Det tänkta ramverket kommer att tillämpas över dessa typer av fiske i en mängd olika geografier, med potential att påverka cirka 260 miljoner människor som är beroende av fisk för att få inkomst och mat.

Läs mer på Refind:s blog här!

Taggat , , , , , , ,