Nyheter

Först ut med fossilfri fordonsflotta – 15 år före målen

Renova presenterar en helt fossilfri fordonsflotta – 15 år före de nationella målen. Det är frukten av ett långt samarbete med både näringslivet, ägarkommuner och alla dem som kämpat tillsammans internt för att hålla visionen levande.

150521_Renova_fossilfritt_stampelPå Renova har man en av landets största fordonsflottor inom avfallsbranschen. Totalt kör deras 220 tunga fordon motsvarande 140 varv runt jorden varje år.

På Renova vet man att man inte kan göra allt själva. Vägen till visionen om ett hållbart samhälle måste man ta sig an gemensamt. När man nu presenterar en helt fossilfri fordonsflotta – 15 år före de nationella målen – är det frukten av ett långt samarbete med både näringslivet och ägarkommunerna.

150521_Renova_fossilfritt_liten_dansareDen 20 maj invigdes den fossilfria fordonsflottan i Renovas maskinhall i Göteborg. Bland annat visades filmen med dansande Renovapersonal som tagits fram för fossilfri-kampanjen.

Slaktavfall i tanken

Det bränsle som Renovas tunga fordon nu tankas med är ett HVO-bränsle (BioMax). Det är ett förnybart bränsle som framställt av animaliska fetter från slaktavfall. Under två år har Renova testat bränslet till stor belåtenhet och nu tar man steget fullt ut.

Från och med den 20 maj tankar Renovas fordon BioMax i Göteborg, Kungälv och Stenungsund. BioMax finns ännu inte tillgängligt för var och en på vanliga mackar.

Läs mer och se dansarna…

Pressmeddelande från Renova 2015-05-20

Läs mer: Det är skillnad på olja och olja – Kurt Lindman förklarar!

Taggat , , , , ,