Nyheter

Fler Göteborgare ska resa hållbart med elfordon

Elmob heter ett samverkansprojekt som ska underlätta hållbart resande i Göteborg. Projektet ska utveckla, testa och demonstrera elektrifierade, delade transportlösningar. Elcykelpooler, elbilspooler, elbilstaxi och laddhybridbussar står i fokus.

141201_Elmob_GöteborgProjektet kommer att utveckla och testa eldrivna persontransporter som underlättar för invånare i Göteborg att göra mer hållbara val när de reser. Istället för att behöva köra den egna bilen oavsett situation ska resenären kunna skräddarsy sin resa utifrån den dagens behov och förutsättningar. Resenären kan välja olika kombinationer av kollektivtrafik, elbilpool, eltaxi och elcykel, för att få både en smidig och hållbar resa.

Avsikten är även att utveckla resecentrum och tjänster anpassade för olika typer av elfordon. Fordonspooler och andra typer av delade resetjänster har potential att minska antalet fordon i staden vilket ger möjlighet att skapa en bättre miljö för invånarna. Med energieffektiva och tysta elfordon finns potentialen att förbättra närmiljön ännu mer.

Projektet bidrar till att skapa förutsättningar för att göra Göteborg till en grönare, attraktivare och mer hållbar storstad. Elmob, som är en förkortning av elektrifierad mobilitet, pågår mellan 2014 och in i 2016.

Elmob delfinansieras av VINNOVA och är ett samarbete mellan forskning, näringsliv och Göteborgs Stad.

Källa: Business Region Göteborg, BRG

Taggat , , ,