Nyheter

Finansiera en bättre framtid – nytt samarbete

Impact Invest Scandinavia, GU Holding och Ekocentrum bjuder härmed in dig som kapitalstark individ och/eller representant till den första s.k. impact-investment träffen i Västra Götaland.

150219_ImpactInvest_eventDetta är ett tillfälle för affärsänglar och andra kapitalstarka privata investerare och kapitalförvaltare att lära sig mer om det nya och snabbt växande området, impact investing som har sitt ursprung i USA där denna typ av investering idag motsvarar runt USD46 miljarder.

Impact investment innebär investeringar i företag, organisationer och fonder med en intention att generera mätbara samhällseffekter, kombinerat med finansiell avkastning.

Tre entreprenörer vars affärsmodeller befinner sig i olika utvecklingsstadier och har olika samhällsnyttiga problemlösningar kommer att presentera sina affärsidéer och alla tre företagen kommer från Västra Götalandsregionen. Vi ser detta som en början på ett långsiktigt engagemang i regionen för att mobilisera kapital inom denna typ av finansiering.

Läs mer…

Taggat ,