Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Hur är det att leva och ha tamdjur i vargens revir? Vad har staten för plan för vargen i idag och i framtiden? Kan tamdjuren och vargen leva sida vid sida? Var tar vargen vägen när det blir för trångt på landsbygden? Är det tryggt att bo på landsbygden? Semestra på landsbygden? Hur gör vargen ett angrepp? Vad händer när ett angrepp hänt? Hur tänker du som bor i staden?

140924_vargHär möter du tre personer som alla har en relation till vargen: – Bonden som bor och har fårproduktion där vargen har etablerat sig i det så kallade Kynnefjällsreviret. – Besiktningsmannen som kommer ut när det hänt en vargatack för att besiktiga djuren och kolla om det är varg som funnits i fårhagen och tittar efter spår. – Länsstyrelsens rovdjursansvarig som beslutar om förvaltningen av rovdjuren. Du som besökare bjuds in i samtalet med:

140924_Får

Foto: Lotta Bäckberg

Fårbonden Lars Olof Lyrdal på Ulkeröds Gård i Hedekas som bor mitt emellan Kynnefjälls vargrevir – Ed/Halden reviret och Kroppefjälls reviret

Nelly Grönberg, rovdjurhandläggare på Länsstyrelsen och Anita Bergstedh rovdjursansvarig Länsstyrelsen

Göte Johansson, besiktningsman

Samtalet leds av moderator Peter Tagesson

Den här kvällen är ett samarbete med LRF

 

sfr-logo_liten

Onsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Våra onsdagskvällar är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 26 augusti, 2014