Events

Våga – ta de beslut som behövs!

10 juni, 2014
09:00
 till 
13:00

Var snäll och stör…

För att vi ska klara omställningen till ett hållbart samhälle krävs modiga beslut, avvika från stigen vi så vant trampar vidare i. Vem vågar ta steget och trampa upp nya stigar? Hur vågar en människa det? Vill du vara en av dem som vågade? Kan du påverka andra att våga?

Denna halvdag ska inspirera dig till att våga, ge dig verktyg för att i vardagen våga ta de små eller stora stegen som ger faktiska förändringar. Dagens verktygslåda består av:

–          Kreativitetsteknik – ställ in, ställ om, ställ rätt

–          Mental träning – bli en omställare

–          Var snäll och stör – vad kan vi lära av människor som vågat störa

–          Klimatångest – användning som drivkraft

Anna_ElofssonDagens inspiratör: Anna Elofsson, Consat Sustainable Energy System 

Annas ledord är tålamod, i dubbel bemärkelse. Det kan kosta energi och det kan vara obekvämt att vara modig, därför är verktyg så viktiga!  Genom att kombinera mod med tålamod arbetar Anna för omställning mot ett hållbart samhälle. Anna har en bakgrund av innovativt förändrings- och strategiarbete från tidigare arbete i Zürich. Tiden utomlands har gett henne personlig erfarenhet av att vara ”utlänningen”, d v s den med andra erfarenheter och andra normer och värderingar. Anna har studerat civ. ing. industriell ekonomi med master i industriell ekologi från Chalmers med flera utlandsutbyten. Anna arbetar idag som konsult på Consat Sustainable Energy System.

“Vi behöver modiga ledare, medarbetare, medborgare – ja alla – för att vi ska klara omställningen. Denna kurs lär ut verktyg för att bli modigare, vilket är nödvändigt för att vi ska klara omställning till ett hållbart samhälle. Våga testa!”

– John Holmberg, vicerektor Chalmers, professor Energi & Miljö

Referens från tidigare föreläsning:

“Föreläsningen Anna gav och samtalen efter var väldigt givande och proffsigt. Gav mig reflektion och kraft till fortsatt förändringsarbete.” 

– Karolina Petterson, ordförande Västerdalarnas FN-förening

Program

08.45 Registrering

09.00 Samling och välkomna

09.05 Start VÅGA! Anna Elofsson

10.00 Fika i caféet

10.20 Forts VÅGA

12.00 Lunch i caféet

Kostnad och anmälan

Du som är med i Ekocentrums nätverk betalar medlemspriset på 950 kr för denna förmiddag (ex moms) vilket vi fakturerar i efter-skott. Specialkost? Meddela oss vid anmälan! Inte medlem än? Då betalar du 1.400 kr (ex moms) för din plats.