Events

INSTÄLLT: Är havet hållbart? Öppen föreläsning 7/8

7 augusti, 2018
15:00
 till 
16:00

På grund av sjukdom måste vi tyvärr ställa in den här öppna föreläsningen! Men du har istället chansen att höra den nyinsatta föreläsningen ”Får fisken plast?” på fredag 10/8 kl 15-16, och samtidigt se vår utställning!

Öppen föreläsning om hur vi räddar vår viktiga resurs… I samband med årets Västerhavsvecka ordnar Ekocentrum föreläsningar i utställningsmiljö, på temat havet igår, idag, imorgon. Vi fokuserar på hållbarhetsaspekter och lyfter både problem och lösningar kring hav och vattenfrågor.

180804_Vasterhavsveckan-banner-avlang

Den 7 och 10 augusti klockan 15.00 – 16.00 har du möjlighet att komma på en gratis föreläsning om hur vi räddar vår viktiga resurs – Havet! I samband med årets Västerhavsvecka ordnar Ekocentrum föreläsningar i utställningsmiljö, på temat havet igår, idag, imorgon. Vi fokuserar på hållbarhetsaspekter och lyfter både problem och lösningar kring havs- och vattenfrågor.

I den här föreläsningen får du veta mer om plast i haven, feltänk i toan, att spola skit med dricksvatten och annat galet. Men även fantastiska innovationer som renar vatten och ger oss energi ur haven, hur nya ekosystem byggs upp runt fundament till vindkraftverk till havs, hur symbioser ger mervärden och musslor är havets egna städare. Du får även en inblick i vilka satsningar som görs för att rädda våra hav och du ska välja rätt vid fiskdisken – är det rött, gult eller grönt?

180604_WWF_Fiskguide

Detta och mer därtill berättar våra utbildare under en timmes vandrande föreläsning i Ekocentrums utställning, med särskilt fokus på det nya temarummet HAVET.

Föreläsningen är gratis och öppen för alla intresserade!

Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller.

Välkommen!

Den här föreläsningen ges även den 10 augusti kl 15-16.