Events

Är havet hållbart?

7 augusti, 2018
15:00
 till 
16:00

Öppen föreläsning om hur vi räddar vår viktiga resurs… I samband med årets Västerhavsvecka ordnar Ekocentrum föreläsningar i utställningsmiljö, på temat havet igår, idag, imorgon. Vi fokuserar på hållbarhetsaspekter och lyfter både problem och lösningar kring hav och vattenfrågor.

180804_Vasterhavsveckan-banner-avlang

I den här föreläsningen får du veta mer om plast i haven, feltänk i toan, att spola skit med dricksvatten och annat galet. Men även fantastiska innovationer som renar vatten och ger oss energi ur haven, hur nya ekosystem byggs upp runt fundament till vindkraftverk till havs, hur symbioser ger mervärden, hur mikrober äter läkemedelsrester och musslor är havets egna städare. Du får även hjälp att välja rätt vid fiskdisken – är det rött, gult eller grönt?

180604_WWF_Fiskguide

Detta och mer därtill berättar våra utbildare under en timmes vandrande föreläsning i Ekocentrums utställning, med särskilt fokus på det nya temarummet HAVET.

Föreläsningen är gratis och öppen för alla intresserade! Anmälan är inte obligatorisk, men vill du säkra din plats så föreslår vi att du anmäler dig här nedan redan nu!

Välkommen!

Den här föreläsningen ges även den 10 augusti kl 15-16.

Anmälan till gratis events

Vänligen meddela oss i god tid om du får förhinder.