Events

Hållbara textilier – Vidareutbildning med workshop för textilinköpare, designers och materialtekniker

24 oktober, 2014
09:00
 till 
13:00

Välkommen till en halvdag då vi gör en djupdykning i olika textilier och dess miljöpåverkan med syfte att lära mer om de mest hållbara textilvalen. Sax_tyg_litenFå kunskap om de miljömärkningar som finns till hands och hur ni själva kan skapa det mest hållbara plagget eller textilen med hjälp av miljöindexverktyget Higg Rapid Design Module (RDM)*. Utbildningen hålls som föreläsning och workshop av Andreas Follér från Sustainable Fashion Academy i Stockholm. För att läsa mer om Andreas, se nästa sida. Halvdagen avrundas med en kort vandrande föreläsning i utställning för hållbar utveckling av Ekocentrums  miljöutbildare Lena Richard.

Innehåll:

  • 1. Kort introduktion till hållbarhet
  • 2. Textilindustrins påverkan och roll
  • 3. Kreativa designprinciper
  • 4. Hur mäter man hållbarhet? Intro till Rapid Design Module
  • 5. Gruppövning: Higg Rapid Design Module (RDM)
  • 6. Vandrande föreläsning i Ekocentrums utställning för hållbar utveckling

Workshopen består av en mix av presentationer och praktiska övningar. Deltagarna ombeds förbereda sig genom att svara på frågor om ett plagg eller annan textilprodukt. Plagget eller produkten ska tas med till workshopen. Under workshopen kommer ni att arbeta i grupper om tre-fyra personer. Varje grupp använder en laptop alternativt en surfplatta som ansluts till internet. Om du har egen – ta gärna med den och meddela oss i anmälan. Laptopen eller surfplatten bör ha en nyligen uppdaterad webbläsare. Gärna Safari, Chrome eller Firefox.

* Verktyget är framtaget av modeindustrin för kläder och skor men är ett värdefullt verktyg för att ge djupare kunskap om alla typer av textilier.

Investering: 1900 kr per person exklusive moms – inklusive ekologisk fika, dokumentation och intyg. Övrig info: Under workshopen kommer ni att arbeta i grupper om tre-fyra personer. Varje grupp använder en laptop alternativt en surfplatta som ansluts till internet. Om du har egen – ta gärna med den och meddela oss i anmälan. 

Notera i sista meddelanderutan ”är det något annat du vill tillägga?” om du kan ta med en egen laptop eller skrivplatta!

Anmälan görs här nedan, senast den 17 oktober 2014, den är bindande men plats kan överlåtas till annan person. Vid frågor kontakta Maria Elggren på tfn 031-756 92 50 eller via mail maria.elggren@ekocentrum.se

Pdf-fil: Hållbara textilier – vidareutb för textilinköpare 041024

SFA_logo-green blueUtbildningen är ett samarbete mellan Ekocentrum och Sustainable Fashion Academy i Stockholm.

Anmälan