Events

Prata hållbarhet! Hur vi kommunicerar framsteg och motgångar – Nätverksträff nr 2

28 maj, 2021
09:00
 till 
11:00

Det kan kännas tidskrävande och som ett nödvändigt ont att redovisa och kommunicerar det hållbarhetsarbete som verksamheten gör och vill göra. Tid som tas från verklig handling. Men för att få människor med oss, som förstår vad vi försöker uppnå, ser framåt tillsammans med oss och i bästa fall jobbar i samma riktning, behöver vi ha med kommunikation i alla delar, från målsättning till resultat. Både internt i våra medarbetare och externt i våra kunder.

Vid denna nätverksträff får du ta del av möjligheter och svårigheter gällande kommunikation av en verksamhets miljö- och hållbarhetsarbete och samtidigt få möjlighet att diskutera egna framgångar och motgångar och samt inspireras av andras.

kommunikation; hållbarhet; nätverksträffEtt mål som inte är förankrat kan till exempel lätt bara förbli ett mål om inte medarbetarna känner sig delaktiga. Medan en verksamhet som ser varje individs bidrag kan nå höjder genom att eventuella hinder och möjligheter får en chans att diskuteras och ageras på i tid.

Och ur ett livscykelperspektiv är kommunikationen väsentlig. För kanske är det så att din påverkan på planeten – från ax till limpa till avfall – är som störst hos dina kunder. Det vill säga hur de använder din produkt eller tjänst. Hur kommunicerar du till dem?

Likaså kommunikationen till de kunder som inte upptäckt dig än. Hur kan du visa dina mervärden – och brister – på ett sätt som gör det tydligt hur du bidrar till ett bättre samhälle/ värld?

Det här och mycket mer diskuterar vi på Ekocentrums andra nätverksträff!

Efter en introduktion av verksamhetsledare Mikaela Rosander ges möjlighet att diskutera och få respons på egna exempel i grupper.

Kursinformation och anmälan

När: Fredagen den 28 maj kl 9:00 -11:00

Var: Digitalt, inbjudan skickas ut via Teams

Övrigt: Före nätverksträffen skickar vi ut en länk där ni kan lyfta exempel som ni gärna vill ta upp i diskussionen.

Anmälan sker via telefon på 031-705 07 40 eller via mejl, info@ekocentrum.se. För att träffen ska bli så givande som möjligt för er så vill vi få lite information om er verksamhet. När ni har anmält er kommer vi därför att be er att besvara några frågor.

Nätverksträffen är kostnadsfri för medlemmar och utställare! Ta med en kollega och betala 50% för andra platsen. Ordinariepris: 1.450 kr + moms 

Kommande nätverksträff

Träff nummer 3– Välkommen på guidning och mingel i vår utställning Plast i vårt hav från skräp till resurs i Gamlestaden i Göteborg – Juni 2021 (max 8 deltagare)

Är du inte medlem men vill ta del av denna träff?

Då är du hjärtligt välkommen att anmäla dig till ordinariepris enligt ovan, alternativt att ansluta till vårt nätverk för samma summa. Anmälan till nätverket kan göras i nedan formulär. För att läsa mer om nätverket, klicka här!

Varmt välkomna!

Mikaela Rosander och Pauline Nylin