Events

Maten och miljön

17 februari, 2016
13:00
 till 
16:30

Vi lever i en tid då matens påverkan på vår miljö och hälsa får stor uppmärksamhet. Många verksamheter väljer att ställa om för att erbjuda mat som gör gott för såväl människa som miljö, här och nu och på lång sikt.

mat miljö bildFredrik Warberg guidar dig i en djungel av frågor om den hållbara maten. På ett intressant och spännande sätt lyfter han innebörden av en hållbar livsmedelsproduktion och svarar på varför maten vi äter har så stor inverkan på miljön.

Alla vill vi leva det goda livet och samtidigt bidra till ett hållbart samhälle. Men hur? Här får ni ta del av goda exempel som ger inspiration att tänka nytt. Framtiden kräver nya tankar och nya beteenden för att ställa om till något som är långsiktigt hållbart för vår hälsa och miljö. Halvdagen avrundas med verksamhetsanknuten diskussion.

 Kursens innehåll

♣  Maten och miljön

♣  Medvetna val och matsvinn

♣  Diskussion – Vad kan vi göra i vår verksamhet?

Kursutvärdering

”Fredrik var väldigt engagerad och ödmjuk i sitt sätt att nå ut med sitt budskap, detta gjorde att våra medarbetare tyckte att han var en av de bästa föreläsare vi haft” – Solbritt Törnqvist, Tjörns måltids AB. 

För att läsa mer om Fredrik Warberg – klicka här!

Målgrupp och kostnad

Kursen riktar sig till kostchefer, måltidspersonal, miljöansvariga, miljöombud samt övriga intresserade.

Kostnad: 1.900 kr exkl. moms per person. Ekologisk fika, intyg och dokumentation ingår.

Bokningsvillkor

Om avbokning sker senare än 14 dagar före utbildning debiteras 50% av avgiften. Om avbokning sker senare än 2 dagar före utbildning debiteras 100% av avgiften. Platsen går alltid att överlåta till annan person.

Plats

Utbildningen sker på Ekocentrum i Göteborg, Aschebergsgatan 44. Närmaste hållplats är Kapellplatsen. För vägbeskrivning klicka här: Ekocentrum Google Maps

Är du nyfiken att veta mer?

Kontakta gärna Maria Elggren. maria.elggren@ekocentrum.se 031-705 07 44.

Kursinformation i pdf: Matens betydelse för en hållbar utveckling 2016