Events

Mat, klimat, miljö och vår hälsa

4 mars, 2015
18:00
 till 
19:30

Mat, klimat och miljö – vad vet vi? Maria Nordborg utvecklar frågeställningen.
Ingrid Larsson belyser ämnena Nya råd om hälsosamma matvanor och Vetenskaplig evidens och mat på tallrik.

MatMaria Nordborg, Forskningsassistent på Fysisk Resursteori, institutionen för Energi och Miljö, Chalmers. Arbetar med miljösystemanalys, särskilt modellering av ekotoxisk miljöpåverkan samt av miljöpåverkan kopplad till markanvändning.
Har deltagit i en studie som sammanställt den vetenskapliga litteraturen på området livsmedelsproduktionens miljöpåverkan.
Ingrid Larsson, Näringsfysiolog, med dr.. Arbetar vid enheten för Klinisk Nutrition och Obesitasmottagningen, Sahlgrenska. Kliniskt verksam samt forskar inom vuxenfetma. Föreläsare inom mat, nutrition och fetma. Har deltagit i flera nationella projekt angående mat och sjukdom.
Bertil Hagström, Allmänläkare, med.dr.och styrelseledamot i Läkare för Miljön är kvällens moderator.

Den här kvällen är ett arrangemang av Ingenjörer för Miljön (IfM), i samarbete med Ekocentrum och Studiefrämjandet.

Referat från föreläsningen (pdf): Mat, klimat, miljö och vår hälsa

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen!

Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal