Events

Kommer verkligen Västra Götaland att vara fossilfritt 2030?

6 december, 2017
18:00
 till 
19:30

I Västra Götaland har vi ett ambitiöst klimatmål – att vara fossiloberoende till år 2030. Vi har också en övergripande vision om ”det goda livet” och för oss går dessa två hand i hand. Mycket görs redan men för att nå vårt mål behöver vi höja tempot och se fler möjligheter i utmaningarna.

171206_Amanda-Martling171206_Gerda-Roupe_VGRAmanda Martling/Gerda Roupe från miljöavdelningen vid Regional Utveckling inom VG-regionen kommer att presentera hur arbetet går för att genomföra dessa mål.

 

1712069_Sofia-Lindegren_LäkareFörMiljönSofia Lindegren från Läkare för Miljön och Svenska Läkarförbundets arbetsgrupp för klimat och hälsa kommer att vara moderator.


En Caféafton är ett forum och en mötesplats för alla intresserade av hållbar utveckling, miljö och teknik. Här kan du lära något nytt, ha kul, träffa likasinnade och byta tankar och idéer. Vi träffas oftast i caféet på Ekocentrum från kl 17.30 för möjlighet till mingel och fika. Föredragningarna börjar kl 18.00.

Anordnas av Ingenjörer för Miljön (www.ingenjorerformiljon.se) i samarbete med Läkare för Miljön (www.lakareformiljon.se) och Ekocentrum (www.ekocentrum.se)


sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.