Events

Klimatet och det fossila – att agera och kompensera, 23 okt

23 oktober, 2019
09:00
 till 
12:30

Klimatkompensation, klimatneutralitet och klimatpositiv är heta begrepp inom klimatarbetet. Debatten är på och det finns ett ifrågasättande om att kompensera är en väg att gå. Vad innebär det att kompensera och hur gör man? Finns det bra och dålig kompensation?

190423_klimat_utsläpp

Den största delen av all klimathotet är användning av fossil energi i form av olja, kol och gas för att transportera, producera, värma och skapa elektricitet runt om i hela världen. Att agera och kompensera är en kombination som accelererar omställningen.

Kursen går igenom hur man hittar sitt klimatavtryck och vad som går att göra i form av krav vid inköp och handlingar i den egna verksamheten och hur man kan kompensera och bli klimatneutral eller klimatpositiv.

Klimatförändring_väg

 

 

hakan_nordin

 

 

 

Föreläsare är Håkan Nordin, med stor erfarenhet av hållbarhetsarbete i olika verksamheter. Senast jobbade han på H&M med deras klimatarbete och särskilt med att göra den egna verksamheten klimatpositiv. Läs mer om The Green Dream of the IT Team här! Håkan har återkommande varit föreläsare på Ekocentrum och är mycket uppskattad då han gör det intressant och lätt att förstå vad och hur man kan agera hållbart. Han har även jobbat inom Greenpeace och varit miljökonsult för ett stort antal privata och offentliga verksamheter såsom Stockholms läns landsting och Stena Metall. Håkan har skrivit boken Grön IT och har under föreläst i ämnet på Ekocentrum under många år.

Omfattning: Halvdag 3,5 timmar.

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44 i Göteborg. Hållplats: Kapellplatsen.

För den som vill ta lunch direkt efter kursen/seminariet kan vi rekommendera restaurang Wijkanders, 50 m från Ekocentrum (på Vera Sandbergs Allé).

Investering och anmälan

Anmäl dig/er senast den 11 oktober! Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till en annan person vid förhinder att delta.

Pris: 2.900 kr + moms per person. I priset ingår fika och dokumentation.

Anmäl dig/er senast den 16 oktober! Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till en annan person vid förhinder att delta.

Medlemmar i Ekocentrums nätverk får som vanligt 25% rabatt på kursavgiften. Ange MEDLEM i kommentarsrutan!

Är ni en hel grupp som vill boka? Upp till 30 personer betalar 29.000 kr för ett eget tillfälle som delvis kan anpassas för er – välkomna mer er förfrågan!

Välkommen att kontakta Helen Sylvan på Ekocentrum, tel 0703-556892 eller maila till helen.sylvan@ekocentrum.se.