Datum:
28 september 2022 kl. 11:30 - 12:00


Funderar ni på att miljödiplomera er verksamhet enligt kraven från Svensk miljöbas, eller är ni redan diplomerade och söker ny utfärdare? Då är ni hjärtligt välkomna att ta del av en introduktion gällande Ekocentrums metod som går steget längre för att erbjuda ett fördjupat miljöledningssystem som ligger helt i tiden med de miljö- och hållbarhetssatsningar som görs lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Miljöledningssystemet riktar sig främst till små och medelstora verksamheter.

Under introduktionen går vi i genom metoden och vad Ekocentrums roll som utfärdare innebär. Tillfället är är livesänd och kostnadsfri.

Information om Ekocentrums metod för miljödiplomering enligt Svensk miljöbas

Ekocentrum är från och med den 30 september 2021 utfärdare av Miljödiplomet enligt Svensk Miljöbas. Det som gör oss unika som utfärdare är att vi utöver vår egen miljödiplomeringsmetod kan erbjuda högkvalitativa miljö- och hållbarhetsutbildningar samt plats i Ekocentrums nätverk för miljöansvariga. Ekocentrum var en av de första aktörerna att utbilda verksamheter i grundläggande miljöutbildning då miljödiplomet startade i Göteborg 1995 och har en lång och gedigen erfarenhet att stötta verksamheter i det interna miljö- och hållbarhetsarbetet. Vi har dessutom en unik permanent utställning som alla kan komma och inspireras av.   

Ekocentrums metod utgår ifrån ”Göteborgsmetoden”, som drevs och utvecklades av Göteborgs stad fram till årsskiftet 2020. Utifrån denna har Ekocentrum vidareutvecklat de delar vi anser viktiga att addera för att stärka verksamheter för framtiden, såsom tydligare hållbarhetsaspekter kring den egna produktionen av varor och tjänster, livscykelaspekter och cirkulär ekonomi. 

Läs mer om vad som ingår i Ekocentrums miljödiplomering på vår webbsida >>>

Varmt välkomna!

Personalen på Ekocentrum

Mikaela, Maria, Pauline och Anni


Relaterade event

Information om Ekocentrums miljödiplomeringsmetod

18 juni 202411:00 - 11:30

Information om Ekocentrums miljödiplomeringsmetod

Funderar ni på att miljödiplomera er verksamhet enligt kraven från Svensk miljöbas, eller är ni redan diplomerade och söker ny utfärdare? Då är ni hjärtligt välkomna att ta del av en introduktion gällande Ekocentrums metod [...]
Last modified: 8 januari, 2024