Events

Hållbart värdskap – hållbar utveckling med människan i fokus

9 november, 2017
09:00
 till 
12:00

Vad är hållbart värdskap? Hur kan vi möta varandra och våra medmänniskor på ett värdskapligt sätt för att få en djupare insikt kring hållbarhetsarbetet? Vi hittar ett nytt förhållningssätt till hållbarhetsarbetet och vårt eget ansvar.

brygga_vassVar du på frukostseminariet ”Mänskliga värden som ingång till hållbarhetsarbetet” på Ekocentrum i höstas, så kommer du att tycka om den här halvdagskursen! Nu hinner vi fördjupa oss i den sociala faktorn av hållbarhetsarbetet och fundera på individens roll. För dig som inte var med på frukosten passar det utmärkt att inleda ditt hållbara värdskap med den här halvdagen.
kvinna_bla_armar

Upplägg:

Den här förmiddagen inleder vi med ett inspirationsföredrag följt av gemensamt samtal och frågestund. Under kursen går vi igenom värdskapsfilosofin och hur det kan kopplas till hållbarhetsarbete. Helena ger en översiktlig modell för en hållbar baby_gamling_ansiktenvärdskapare och vi ser hur man kan använda värdskapsfilosofin som bas för att fördjupa sitt hållbarhetsarbete. Vi delar också exempel på gott värdskap ur ett hållbarhetsperspektiv.

Kursen består av föreläsningsblock varvat med frågor att samtala kring. Efter halva tiden tar vi en fikapaus.

 

Innehåll:

  • Vad är värdskap? Hur hänger det ihop med hållbarhet?
  • Trestegspaket för ett hållbart värdskap
  •  Ängel eller vardagshjälte – en bred skala
  • Ett verktyg för medvetna val
  • Motivation och drivkrafter

För vem? Kursen riktar sig främst till hållbarhets- och HR-ansvariga inom privata och offentliga verksamheter, men övriga intresserade är också varmt välkomna.

Program
09.00-10.30 Föreläsningsblock hållbart värdskap
10.30-10.50 Ekologisk fika
10.50-11.15 Hållbart värdskap med frågeställningar att samtala kring
11.15-11.30 Avslutning med frågestund

Helena liggande till artikelFöredragshållare är Helena Jönsson som föreläser och utbildar om värdskap/bemötande och hållbar utveckling.

Helena är en uppskattad och engagerande talare som inspirerar med tankar om hållbart värdskap genom fakta, exempel och värderingsövningar. Helena har över tio års erfarenhet från hållbarhetsvärlden och föreläser och utbildar även för Värdskapet Sverige. Hon har jobbat både inom besöksnäringen och med Stiftelsen Håll Sverige Rent och har varit projektledare och kampanjledare i samarbete med Naturvårdsverket/Miljömålsrådet.

Helena är utbildad inom kommunikation och retorik och ser sig som en länk mellan hållbarhetsvärlden och verksamheter som vill komma vidare i sitt bemötande- och hållbarhetsarbete. Ledorden för hennes utbildningar är delaktighet och motivation.
VÄRDSKAPET logo m gubbe_LITENMedarrangör: Värdskapet Sverige

 

Anmälan. Gör din anmälan senast 2/11 2017. Din bokning är bindande och kommer att faktureras, men platsen får överlåtas till annan person.

Kostnad
Avgift 1.900 kr per person, exkl moms men inklusive fika och ev dokomentation.

Early bird: Anmäl dig senast den 10 juli så betalar du endast 1.425 kr!

För medlemmar* i Ekocentrum nätverk: 1.425 kr per person. Ekologisk fika och dokumentation (en pdf med samtliga bilder från föreläsningsblocken) ingår. *Notera MEDLEM i kommentarsrutan ”är det något du vill tillägga” i formuläret! Alla priser exkl moms.