Events

Hållbart ledningsarbete och trender – att leda i en turbulent värld

25 augusti, 2015
08:30
 till 
13:00

Är det dags att integrera hållbarhetsarbetet på riktigt i er verksamhet? Seminariet ger inblick i vad som krävs för att arbeta strukturerat, effektivt och framgångsrikt med miljö och sociala frågor. Vi tittar närmre på modeller som CSR, Cirkulär ekonomi och Lean and green. Modeller som också genererar lönsamhet.

150505_LedningsarbeteDagen kommer att visa dig hur du kan
• arbeta med hållbarhetsarbetet på riktigt!
• stärka varumärket med hjälp av hållbara affärsmodeller.
• ligga steget före när kraven förändras och samtidigt ta del av affärsnytta som finns i hållbarhetsarbetet.
• vara en del av lösningen på dagens utmaningar när det gäller klimatet, sociala villkor och ekonomin.

Dagen riktar sig främst till chefer och ledningsgruppsrepresentanter från privata och offentliga verksamheter, men är givande även för övriga intresserade.

Maths_Nyström.jpg

Var med och snegla på verksamheter och dess ledare som har gått före – lär av deras framgångar och motgångar. Lyssna till Maths Nyström, teknisk chef och miljöchef på GöteborgsOperan, om deras nycklar till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. De är numer den ledande aktören på miljöområdet i den europeiska operavärlden. Läs mer om GöteborgsOperans miljöarbete här: GöteborgsOperan en föregångare i miljöfrågor

NataljaKSeminariet leds av Natalja Koniouchenkova som har gedigen erfarenhet av att stötta ledningsgrupper i att skapa ett integrerat hållbarhetsarbete. Läs mer om Natalja genom att klicka på nedan länk.

Natalja Koniouchenkova 2015

Ur programmet

Natalja om hållbart ledningsarbete
Vi tittar närmre på begreppet hållbarhet och hur verksamheten kan utformas och ledas inom planetens gränser, med social hållbarhet (CSR) som grund och med ekonomisk framgång. Ni får ta del av globala trender bland multinationella företag samt goda exempel på regionala (inom EU) och enskilda initiativ inom Cirkulär ekonomi och Lean and Green.

Hållbart ledningsarbete i praktiken
Träffa och lyssna till Maths Nyström, teknisk chef och ledningsgruppsrepresentant på GöteborgsOperan. Maths berättar om egna erfarenheter av ett hållbart ledningsarbete och öppnar upp för dialog och diskussion.

Vandrande föreläsning i utställningen för hållbar utveckling
Här får ni en inblick i tekniska och biologiska kretslopp, hållbara strategier för städer, om inköpsprocesser och mycket annat. Ni får också ta del av Ekocentrums senaste tillskott i utställningen om globala hållbara energiinnovationer.

Sammanfattning och reflektionsövningar

Lunch

Kaffe/te-mingel bland hållbara innovationer
Lyssna till Anders Lund som berättar om hållbara innovationer för det goda livet från Västra Götalandsregionen.

Möjlighet att fortsätta minglet på plats.


Pris: 1.900 kr ex moms. Early bird! Anmäl dig senast den 19 juni och betala 1.500 kr ex moms. I priset ingår fika och lunch.

Anmälan kan göras här nedan eller kontakta Annika Andersson på nr 031-705 07 40, info@ekocentrum.se

Anmäl dig senast den 18 augusti 2015. Anmälan är bindande 30 dagar innan eventet, men kan överlåtas till annan person.