Events

Hållbarhetsarbetet i verksamheten – hur bygger man upp och driver ett effektivt hållbarhetsarbete? 27 februari

27 februari, 2020
13:30
 till 
17:00

Många verksamheter har drivit sitt hållbarhetsarbete under många år. Det gör att varje del utvecklas och mer delar läggs till och efter ett tag har man ett ineffektivt och oftast lite spretigt arbete där relationen till verksamheten är otydlig.

Detta uppstår då hållbarhetsarbetet har så viktiga värden, innehåller en stor portion engagemang och omvärldens värderingar och kunskap är i rörelse. Efter ett tag är det dags att stanna upp och ta ett omtag och analysera var man är och vad man gör och sedan uppdatera och positionera om arbetet. Sannolikt är det bra göra detta med 5 – 8 års mellanrum.

Kursen går igenom hur titta på det egna hållbarhetsarbetet utifrån verksamheten och utifrån en omvärld i rörelse. Kan man ta bort delar man gör eller måste hela tiden hållbarhetsarbetet växa? Hur värdera det man har och gör utifrån verksamhetens bästa? Hur skapa man bästa resultat från de resurser man har? Med seminariet som grund får du en bra bas för att bedöma din egen verksamhet samma om du jobbat länge eller just står i uppstart.

hakan_nordinFöreläsare är Håkan Nordin, med stor erfarenhet av hållbarhetsarbete i olika verksamheter. Senast jobbade han på H&M med deras klimatarbete och särskilt med att göra den egna verksamheten klimatpositiv. Läs mer om The Green Dream of the IT Team här! Håkan har återkommande varit föreläsare på Ekocentrum och är mycket uppskattad då han gör det intressant och lätt att förstå vad och hur man kan agera hållbart. Han har även jobbat inom Greenpeace och varit miljökonsult för ett stort antal privata och offentliga verksamheter såsom Stockholms läns landsting och Stena Metall. Håkan har skrivit boken Grön IT och har under föreläst i ämnet på Ekocentrum under många år.

Utbildningen är godkänd som vidareutbildning för verksamheter som arbetar med Svensk miljöbas.

Omfattning: Halvdag 3,5 timmar

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44 i Göteborg. Hållplats: Kapellplatsen.

För den som vill ta lunch direkt efter kursen/seminariet kan vi rekommendera restaurang Wijkanders, 50 m från Ekocentrum (på Vera Sandbergs Allé).


Investering och anmälan

Anmäl dig/er senast den 13 februari 2020! Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till en annan person vid förhinder att delta.

Investeringen är egentligen 2.900 kr exkl moms per person, inklusive fika. Men eftersom vi introducerar kurskonceptet nu så erbjuder vi 50% rabatt för att fler ska få tillfälle att delta!  Deltagaravgiften blir alltså 1.450 kr! Vi fakturerar platserna. Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till annan person. Alla priser anges exkl moms.

Är det möjligt? Ja! Medlemmar i Ekocentrums nätverk får ytterligare 25% rabatt på kursavgiften! Ange MEDLEM i kommentarsrutan!

Pris för hel grupp från samma verksamhet: 29.000 kr + moms. Hör av dig om detta är intressant för er!

Välkommen att kontakta Helen Sylvan på Ekocentrum, tel 0703-556892 eller maila till helen.sylvan@ekocentrum.se.