Events

Öppen Grundkurs Giftfri förskola

23 mars, 2017
13:00
 till 
16:30

Flertalet förskolor och kommuner arbetar med att fasa ut skadliga kemikalier i barnens förskolemiljö. Vill ni också vara en av dessa, men vet inte hur ni kommer igång? Då kan denna kurs vara rätt för er.

servis_förskola_kvHär lär ni er mer om kemikaliers påverkan på hälsa och miljö samt vilka gifter som kan finnas i er förskola. I kursen ingår en workshop då ni får prova på att bedöma och sortera bland saker som är vanligt förekommande i förskolor. Syftet med kursen är att ge kunskap och inspiration för att ni på ett engagerat och glädjefullt sätt ska kunna anta utmaningen att minska mängden skadliga kemikalier på er förskola.

servis_förskola_kvInnehåll
♣  Bakgrund till arbetet för en giftfri förskola
♣  Goda exempel från de som har gått före
♣  Verktyg och vägledning i praktiken
♣  Workshop: Känna, se och lukta
♣  Att kommunicera risker. Hur får vi med föräldrarna?
♣  Vandrande föreläsning i utställningen för ett hållbart samhälle. Visar goda exempel att inspireras av.

Kostnad: 1.500 kr exkl. moms per person. Ekologisk fika, intyg och dokumentation ingår.

Anmäl dig senast den 16 mars! Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till annan person.

För att läsa mer (pdf): Grundkurs i giftfri förskola 2017

dockor_förskola_kvUtvärderingar kursdeltagare Mölndals Stad september 2015:

Om kursen i sin helhet: ”Det var lättsamt, roligt eftersom jag själv blev delaktig i utbildningen. Vi fick chansen och ”surra” i grupper osv. Det hade varit tråkigt om Natalja bara hade stått och rabblat som en föreläsning. Men Natalja var tydlig, rolig och ödmjuk.”

Om kursledaren: ”Superbra! Snabb och konkret i sina svar, väldigt intressant att lyssna på… behaglig röst som gjorde det lätt att lyssna! Och med detta ämne ännu intressantare!”

Om kursens workshop: ”Mycket givande! En liten stund för reflektion över hur allt var och hur det ev. kunde kännas… och vad som var korrekt och inte… Himla spännande grejer det här…”