Events

Giftfri förskola – nu fasar vi ut! Eftermiddag Fullbokad!

19 augusti, 2014
13:00
 till 
17:00

Ett öppet halvdagsseminarium som riktar sig till enskilda förskolor och kommunala förskolor i Göteborg och kranskommunerna.

För drygt ett år sedan startade Naturskyddsföreningen projektet ”Operation Giftfri förskola” vilket resulterade i 129 genomförda kemikalieinventeringar på förskoleavdelningar i 41 kommuner.

Giftfri förskola ståendeResultatet presenterades i höstas och har fått stort genomslag i media och ute i verksamheter. Ett flertal förskolor och kommuner följer de goda exemplen och har påbörjat arbetet att kemikaliesanera barnens miljö.

Seminariet ger kunskap om varför det är så viktigt att undvika giftiga ämnen – framför allt i barnens miljö och visar på de material och produkter som kan fasas in när gifterna har lyfts ut. Vi har bjudit in Naturskyddsföreningen, Kemikalieinspektionen och Miljöförvaltningen i Göteborgs Stad för att tala om kemiska ämnen i förskolemiljön.

Ni får träffa några av Ekocentrums utställare som visar att det går att göra val som inte är skadliga för varken barnen eller miljön samt förskolan Bullerbyn i Lerum som berättar om sitt arbete för en giftfri förskola. Dagens föreläsare är Per Rosander, representant från Naturskyddsföreningen, Helen Klint från Kemikalieinspektionen, Victoria Lind Magnusson från Miljöförvaltningen i Göteborgs Stad, Lena Richard, miljöutbildare på Ekocentrum, Anki Govenius, förskolechef på Bullerbyns förskola i Lerum samt ett axplock av våra utställare på Ekocentrum. Representanter från Göteborgs Lokalförvaltning och Göteborgs Upphandlingsbolag kommer också finnas på plats för att svara på frågor.

Målgrupp: Politiker, förskolechefer, förskolepersonal, miljöinspektörer, miljösamordnare, miljöombud, folkhälsoutvecklare samt övriga intresserade.

Välkommen till en dag som gör skillnad!

Investering: 750 kr för 1 person ž 1395 kr för 2 personer ž  1995 kr för 3 personer. Rabatten gäller vid bokning av flera personer från samma förskola. Priset är exklusive moms men inklusive ekologisk fika.

Anmälan kan göras här nedan! Eller kontakta Maria Elggren ž 031 – 756 92 50 ž maria.elggren@ekocentrum.se

Anmäl dig senast den 12 augusti. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person.

Observera att detta seminarium är fullbokat! Plats finns än så länge på förmiddagsseminariet.

Anmälan till förmiddagen här

Pdf: Seminarium giftfri förskola 140819 em

140819_giftfri_förskola_fullbredd