Events

Klimatrelaterat bistånd – samtal kring en ny rapport från Fores

24 oktober, 2018
17:30
 till 
19:00

Klimatrelaterat bistånd spelar en avgörande roll för att nå de globala klimatmålen. Det stärker utvecklingsländers förmåga till både anpassning till klimatförändringar och utsläppsminskningar. Vad spelar Sverige för roll i klimatbiståndslandskapet? Hur ser fördelningen mellan svenskt anpassningsbistånd och utsläppsreducerande bistånd ut?

Klimatrelaterat bistånd spelar en avgörande roll för att nå de globala klimatmålen. Det stärker utvecklingsländers förmåga till både anpassning till klimatförändringar och utsläppsminskningar.

181024_Fores_klimatbistånd-under-luppUnder de senaste decenniet har klimatrelaterat bistånd ökat kraftigt från OECD-länderna, så även för Sverige. Forskning på området pekar dock på att förändringar i rapporteringen kan vara en förklaring till den stora ökningen. I en rapport som är finansierad under regeringens beslutade strategi för informations- och kommunikationsverksamhet tittar vi närmare på hur klassificering av klimatrelaterad bistånd fungerar i teori och praktik i Sverige. Spännande resultat utlovas!

Markus-Larsson-ForesMarkus Larsson, programchef klimat och miljö, Fores berättar om rapporten.

Varmt välkommen!

Tid: 18:00-19:00 pågår samtalet

Macka och kaffe/thé serveras från 17:30 – anmäl dig via länken!

Anmäl dig här så finns det fika till dig i Ekocentrums kafé från kl 17.30:

Anmälan till gratis events

Vänligen meddela oss i god tid om du får förhinder.

Onsdagskvällarna på Ekocentrum är gratis – välkommen!

Choklad och böcker finns att köpa i Ekocentrums café. Utställningen med goda exempel på hållbara lösningar är öppen till 20.00 denna kväll.


Har du koll på COP?

Har du koll på de internationella klimatförhandlingarna? Nästa möte (COP24) hålls den 3-14 december i Katowice, Polen. Fores experter Matthias Fridahl och Mattias Goldmann kommer finnas på plats och rapportera med dagliga analyser om förhandlingarnas framgångar och bakslag via hemsidan klimatforhandling.se. För dig som vill lära dig mer om hur förhandlingarna faktiskt går till kan du också läsa mer via en guide till klimatförhandlingarna som du hittar på samma hemsida. 


fores_logga_va%cc%88st_cmyk_studioannalog-1-672x372