Events

Globala målen för hållbar utveckling nr 7: hållbar energi för alla

14 november, 2018
18:00
 till 
19:30

Hösten 2015 antog FN 17 globala mål för hållbar utveckling som en del av Agenda 2030. I en serie föreläsningar berättar forskare från Göteborgs universitet och Chalmers om ett av målen utifrån sin forskning och vad vi kan göra för att uppnå målet.

181114_FN_mål-7-hållbar-energi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det sjunde målet handlar om hållbar energi för alla.

Föreläsare:

Maria GrahnMaria Grahn, institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap, fysisk resursteori. Styrkeområdesledare Energi. Maria Grahn forskar inom området energisystemanalys med fokus på drivmedel, modellering av globala energisystem, kostnadseffektiv användning av biomassa, global uppvärmning och minskade koldioxidutsläpp. Maria forskar även på Electrofuels (bränslen som produceras från koldioxid och vatten med hjälp av el), framtida bränslen för sjöfarten och den globala bilparken.

Mer information kommer…

Föreläsningen är gratis och öppen för alla. Antalet platser är begränsat.

Anmälan krävs inte, men vi bjuder föranmälda på fika i Ekocentrums kafé från och med kl 17.00.  Anmäl dig här för fika:

Anmälan till GMV-fika innan föreläsning

Du behöver inte anmäla dig till föreläsningen, men om du vill bli bjuden på fika innan så behöver du anmäla dig här. Välkommen!


FNförbundet_loggaFöreläsningsserien om de 17 globala målen för hållbar utveckling arrangeras av Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV,  i samarbete med Ekocentrum. Vid varje föreläsning berättar en forskare från Göteborgs universitet och en forskare från Chalmers om ett av hållbarhetsmålen utifrån sin forskning och vad vi kan göra för