Events

Elektrifiering av tunga fordon – möjligheter och utmaningar

7 februari, 2018
18:00
 till 
19:30

Fossilfria transportsystem är ett mål som blir mer och mer verkligt. Tunga fordon utgör en större utmaning för att ställa om, men möjligheterna – och tekniken – finns. Utvecklingen går allt snabbare. Välkommen att uppdatera dig  den här kvällen!

180207_el_lastbilNiklas Thulin ger en överblick av möjligheter och utmaningar med elektrifiering av tunga fordon – definitioner, typiska tekniklösningar, trender och marknadsutveckling.

Niklas har arbetat med Electromobility inom AB Volvo i drygt 10 år. Han har också varit forskningschef på Ri.se-Viktoriainstitutet och är aktiv i Swedish Electromobility Centre.
Moderator under kvällen är Henry Kenamets, bokförläggare och ledamot i Ekocentrums styrelse.


En Caféafton är ett forum och en mötesplats för alla intresserade av hållbar utveckling, miljö och teknik. Här kan du lära något nytt, ha kul, träffa likasinnade och byta tankar och idéer. Vi träffas oftast i caféet på Ekocentrum från kl 17.30 för möjlighet till mingel och fika. Föredragningarna börjar kl 18.00.

Anordnas av Ingenjörer för Miljön (www.ingenjorerformiljon.se) i samarbete med Läkare för Miljön (www.lakareformiljon.se) och Ekocentrum (www.ekocentrum.se)


sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.