Events

Eco Fashion night

28 februari, 2018
18:00
 till 
19:30

I Eco Fashions föreläsning får du veta hur konventionell klädframställning går till samt vilken påverkan den har på miljö och människor, men även vilka alternativ som finns och hur vi som konsumenter kan vara med och påverka för en mer hållbar bransch genom våra val av kläder.

161116_eco-fashionDu får bland annat kännedom om olika alternativa material och får möjlighet att klämma och känna på plats! Det blir även en genomgång av de vanligaste miljöcertifieringarna för kläder.

180228_Malin-Sommanö_EcoFashion_skurenFörutom Eco Fashions informatör Malin Sommanö får du även träffa kläddesignern Ann Öhman. Hon berättar hur du kan göra om plagg som du tröttnat på och visar exempel på redesign.

Eco Fashion är en ideell förening som jobbar med att sprida kunskap och information om hållbar klädkonsumtion. Föreningen håller föreläsningar och inspirationskvällar för skolor, föreningar, företag och alla andra som vill lära sig mer om hur vi som konsumenter kan göra skillnad för människor och miljö.


sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.