Events

Digital livesänd kurs 15/12: Senaste nytt om förnyelsebar elproduktion i Sverige!

15 december, 2020
09:00
 till 
12:00

Välkommen på en digital kurs som ger högaktuell kunskap om det svenska elsystemet med elproduktion från vindkraft, solkraft och vattenkraft. Var vi står idag och vart vi är på väg!

Drift och laddning av elbilar och andra laster i elnätet behandlas samt förståelsen av nätintegration för dessa elproduktionsanläggningar och laster. Kursen innehåller tekniska beskrivningar och prestanda för elkraftproduktion med vindkraft, solkraft, vågkraft och vattenkraft. Deltagarna ges en baskunskap i vindkraft, solkraft, vattenkraft och vågkraft. Funktionen av ett elfordon med batterilager behandlas samt det svenska elsystemets uppbyggnad och nätintegrationsfrågor för dessa kraftkällor och fordon.

Behovet av elektrisk energi ökar över hela världen. Produktionen av elektrisk kraft måste vara miljövänligt för att utvecklingen skall vara hållbar; också transporten av människor och gods måste gå i den riktningen. Förnyelsebar energi är en central fråga i arbetet för de Globala målen och kursen ger förståelse för ämnet och hur du och din verksamhet kan bidra i omställningen för att nå målen! 

Kursledare: Professor Ola Carlson från Chalmers Tekniska Högskola (bild: Almeräng Fotografi)

Ola Carlson har sin utbildning från Chalmers tekniska högskola där han doktorerade inom generatorsystem för vindkraftverk 1988. Idag är han biträdande professor i förnyelsebar elkraftproduktion vid Chalmers. Han är också föreståndare för Svenskt Vindkrafttekniskt Centrum. Hans huvudsakliga intresse är inom vindkraft, solkraft, elkraftsystem och elbilar. På Chalmers håller han kursen Förnyelsebar elproduktion och eltransporter.

Kursinformation och anmälan

Kostnad: 1.950 kr exklusive moms. Boka 5 platser och erhåll 20% rabatt. Medlemmar i Ekocentrums nätverk erhåller 25% rabatt. Rabatterna går ej att kombinera. Kursavgiften faktureras efter genomförd kurs.

Kursen genomförs tisdagen den 15 december 2020, kl. 09:00 – 12:00. Anmälan görs i nedan formulär senast en vecka innan kurstillfället. Anmälan är bindande, men går att överlåtas till annan person.

Avanmälan: Vid avanmälan senare än två dagar innan kurstillfället debiteras 100% av kursavgiften, senare än sju dagar innan kursen debiteras 50% av kursavgiften.

Målgrupp: Miljöchefer, miljöansvariga och övriga intresserade. Kursen passar bra som en fördjupningsutbildning i Svensk miljöbas eller i arbetet med andra miljöledningssystem.

Kursen ges digitalt via Teams. Det finns möjlighet att kommunicera med kursledaren vid frågestunder och via chatten under kursens gång. Kallelse och länk skickas ca en vecka innan kursen.

Vill du veta mer vänligen kontakta:

Ekocentrum, info@ekocentrum.se, 031-705 07 40 eller direkt till Ola Carlson, ola.carlson@chalmers.se, 076-125 70 77