Events

Hur kan vi investera i hållbarhet?

27 mars, 2019
18:00
 till 
19:30

Träffa Jakob och Isabelle som berättar om trädplanering och skogsjordbruk i de torraste delarna av Kenya och Uganda. Träden planteras i semiöknen, som är en av de delar av Afrika där de allra fattigaste bor.

Men det handlar inte bara om att plantera träd, utan även att stödja skolor, mikrolån och vattenprojekt. Visionen är att utrota korruption och fattigdom i Afrika. Och då krävs långsiktig ekonomisk hållbarhet hela vägen från den svenska investeraren till lantbrukarna och de anställda på plats.

Föreläsningen kommer både beskriva verksamheten och hur du kan klimatkompensera, investera och bidra till något mer genom en donation eller ett regelbundet sparande

Vill du läsa mer? www.betterglobe.se/41924

”Sedan 2006 har vi anlagt trädplantager och arbetat nära bönder i semi-öknen i Kenya kring trädplantering. Genom att plantera träd bidrar vi till att binda koldioxid, minska problemen med erosion och inte minst hindrar vi ökenspridningen söder om Sahara.
Träden som vi planterar är naturliga för området och de är samtidigt den ekonomiska motorn i vår verksamhet – precis som för alla skogsbolag. Vår unika fördel är att våra träd klassas som ädelträ fullt jämförbara med mahognyträd och att de växer extremt fort i dessa torra områden. Det är våra träd som borgar för den ekonomiska långsiktigheten för oss, bönderna och dig som kund.

190327_Better-Globe_illustration

Till skillnad från de flesta andra skogsbolag har vi valt crowd-funding som modell för att finansiera vår verksamhet. Genom att ha tusentals kunder som varje månad sparar i träd kan vi göra gott på plats i Kenya och Uganda.”