Events

Onsdagskväll: Köttets miljöpåverkan

19 februari, 2020
18:00
 till 
19:30

Så här beskriver Peter Kalmström sig själv: ”För 5 år sedan insåg jag äntligen hela lidandet vi människor orsakar djuren och miljöpåverkan av den hemska praxis. Jag blev vegan och började studera och undervisa ämnet. Jag har tagits väl emot på skolor, kyrkor, fackföreningar och universitet i både Sverige och Spanien, och anses vara mycket kunnig inom områdena miljö, klimatförändring, global ekonomi, djurens rättigheter, etik, religion och filosofi.”

191127_Peter-Kalmström_vegoPeter Kalmström har varit lärare och talare under större delen av sitt liv. Hans undervisning har främst varit inom informationsteknologi. Han var bland de första 100 anställda som anlitats av Skype och har erkänts som Microsoft Certified Trainer. Hans YouTube-kanal har mer än 15 000 följare, vilket är mycket för en teknisk kanal. Peter är också gatuaktivist involverad i flera internationella djurrättsrörelser inklusive:

  • Djurens Rätt
  • Djurrättsalliansen
  • Sea Shepherd Sverige
  • Save Movement
  • Anonymous for the Voiceless
  • Djurens Parti
  • World Vegan Organization

Förutom föreläsningarna är Peter också författare och hanterar den svenska bloggen Supervegobloggen och har publicerat hundratals artiklar i stora svenska tidningar.

Kvällens föresläsning handlar om animalieproduktionens olika miljöaspekter och visar på alternativ:

191127_vego_IndustrySupportVäxthusgaser
Vatten
Markanvändning
Antibiotika
Luftföroreningar
Skogsdöd
Fisk och hav
Köttskatt och subventioner
Naturlighetsmyten
Hälsa och veganism
Goda veganska maträtter
Tips på böcker och filmer

Materialet är lämpligt för alla åldrar och innehåller inget blod eller skrämmande bilder. Innehållet är framtaget i samarbete med Svensk Mat- och Miljöinformation.


Onsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen!

Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.