Events

Lifecycle thinking! 12 september

12 september, 2019
09:00
 till 
12:00

Vi vet ofta vilka produktion och beteendeförändringar som ska till för att vi ska säkra en hållbar framtid. Utmaningen är att ta det till sig och verkligen transformeras. För Miljögiraff handlar det om att skapa positiv och hållbar förändring på riktigt. Tydligare metodik, fler verktyg och en bättre kunskapsbas gör det möjligt att säkra en hållbar framtid. Nu handlar det om att gå från teori till praktik.

180306_LCA_SimaPro_symbol_Wendin

Miljögiraff och Ekocentrum bjuder in till en halvdag med fokus på Lifecycle thinking och ecodesignverktyg för riktig förändring. På agendan:

  • Föreläsning om Lifecycle thinking
    • a) Mining
    • b) Landscaping
    • c) Ideation
    • d) Building
  • Workshop

Syftet  är att motivera och aktivera förändring för hållbar utveckling.

Målet är att du skall få med dig en metod som hjälper dig att se din roll i förändringen.

Målgrupper: Produktutvecklare, designers men också många andra som vill ställa om sin verksamhet i hållbar riktning.

LIFECYCLE_THINKINGMed systemtänkande och kunskap om hur vi ofta fastnar i låsningar, så kan du bidra till att skapa förändringar som gör verklig skillnad, nu.

171121_SimaPro_Marcus-Wendin

Marcus Wendin är VD för konsultföretaget Miljögiraff och en av Sveriges främsta experter på livscykelanalyser. Marcus har en MSc i Miljömanagement baserad på kemiIngenjör. Sedan han började sin karriär 1998 som intern LCA-expert på Volvo har Life Cycle Asseyssment, LCA, varit i fokus alla hans uppdrag. Bland uppdragsgivarna som han har hjälpt med livscykelanalyser finns bland andra Alfa Laval, Scania, IKEA, H&M, Nudie Jeans, Sollentuna Kommun och Region Jämtland Härjedalen. Marcus är en mycket uppskattad kursledare på olika LCA-kurser, vilket våra utvärderingar vittnar om! Material: Lifecycle Thinking

Investering och anmälan

Pris: 2.450 kr + moms. I priset ingår fika och dokumentation.

Medlemmar i Ekocentrums nätverk får som vanligt 25% rabatt på kursavgiften. Ange MEDLEM i kommentarsrutan!

Välkommen att kontakta Helen Sylvan på Ekocentrum, tel 0703-556892 eller maila till helen.sylvan@ekocentrum.se. Anmäl dig senast den 10/9 2019. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till annan person.