Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier: ,

Ekocentrums grundläggande miljöutbildning reder ut begrepp och förmedlar ett helhetsperspektiv inom miljöområdet. Utbildningen omfattar en halvdag (4 timmar) och är lämplig som en första miljöutbildning för verksamheter som arbetar med miljödiplomering, ISO 14001 eller annat miljöledningssystem.

Program

Inledning – Vart är vi på väg? Vi börjar med en genomgång av de globala miljöfrågorna där vi reder ut bakomliggande orsaker och effekter i samhället. Vilka miljöutmaningar står samhället inför? Därefter diskuteras vikten av en hållbar utveckling och vad det kan innebära. Vad säger forskarna? Vad säger politikerna? 

Paus med fika – kaffe/te, vegetarisk fralla & frukt

Vandrande föreläsning i Ekocentrums utställning. Ekocentrums miljöutställning flyttar fokus från problem till möjligheter. Föreläsningen fokuserar bland annat på energi, transporter, miljömärkningar, livsmedel, textil, bygg, kretslopp och återvinning. Vi visar på kopplingar mellan ekologiska, ekonomiska och sociala faktorer och deras betydelse för en långsiktigt hållbar utveckling.

Paus med juice

Miljöledningssystem. En avslutande diskussion om vad man kan göra för att minska miljöbelastningen från den egna verksamheten. Den här öppna grundläggande miljöutbildningen skiljer sig från de anpassade dito såtillvida att den sista timmen ägnas åt miljödiplomeringsarbete generellt, för att passa alla deltagare och deras respektive verksamhet.

Kostnad och bokningsvillkor

Kostnaden är 1 900 kr exkl. moms/person. Fika, intyg och dokumentation ingår.

Anmäl dig/er senast den 22 januari 2019! Om avbokning sker senare än 2 dagar före utbildning debiteras 100% av avgiften.

[id=”2″ title=”true” description=”true”]

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 31 oktober, 2018