Events

Bli effektiv med världsledande LCA-mjukvara – lär dig SimaPro 8.5

24 januari, 2019
09:00
 till 
17:00

Välkommen att delta i en öppen heldagskurs i LCA med mjukvaran SimaPro 8.5! Kursledare är Marcus Wendin, VD på Miljögiraff, som har lång och gedigen erfarenhet av både LCA som metod samt Simapro som mjukvara.

LCA bildFör vem?

Kursen riktar sig till dig som vill testa på eller som precis har börjat arbeta med SimaPro. Kursen kräver viss förkunskap om LCA. En grundläggande kurs i LCA – Lifcycle thinking – kommer hållas den 12 februari 2019 och den rekommenderas som första steg om du inte har någon tidigare LCA-vana.

Mål med utbildningen?

Få grundläggande kompetens i att göra enklare LCA-analyser med hjälp av programvaran Simapro.

171121_SimaPro_Marcus-WendinMarcus Wendin är VD för konsultföretaget Miljögiraff och en av Sveriges främsta experter på livscykelanalyser. Marcus har en MSc i Miljömanagement baserad på kemiIngenjör. Sedan han började sin karriär 1998 som intern LCA-expert på Volvo har Life Cycle Asseyssment, LCA, varit i fokus alla hans uppdrag. Bland uppdragsgivarna som han har hjälpt med livscykelanalyser finns bland andra Alfa Laval, Scania, IKEA, H&M, Nudie Jeans, Sollentuna Kommun och Region Jämtland Härjedalen.

SimaPro logoOBS! Man behöver inte ha en licens till Simapro, utan till kurstillfället kommer ni få en demolicens som gäller i en vecka. En vecka innan kurs skickar vi ut installationsinfo samt temporär användarinfo och lösenord. Det är viktigt att ni installerat mjukvaran innan kursstart. Simapro ger i nuläget inte support på programvara installerat på Mac OS.

Investering och anmälan

Pris: 4.900 kr + moms. I priset ingår lunch och fika på för- och eftermiddagen.

Rabatter!

25% rabatt vid giltigt servicekontrakt. Om din organisation redan har en Simaprolicens, meddela oss detta för att få 25% rabatt på kursen!

Medlemmar i Ekocentrums nätverk får som vanligt 25% rabatt på kursavgiften. Ange MEDLEM i kommentarsrutan!


Välkommen att kontakta Helen Sylvan på Ekocentrum, tel 0703-556892 eller maila till helen.sylvan@ekocentrum.se. Anmäl dig senast den 17 januari 2019. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas till annan person.